Annons

Siktar på rekordår för ÖM

Bowls gör premiär på ÖM–schemat 2019. Ännu en i raden av sporter som tillkommit senaste åren.
– Vi kan få till flest ÖM–tävlingar på kanske 20 år om det vill sig väl.
Idrott, ÖM • Publicerad 6 januari 2019
Innebandy–ÖM avslutade 2018.
Innebandy–ÖM avslutade 2018.

Tennis och mountainbike har tillkommit senaste åren. 2019 blir det även Ölandsmästerskap i bowls.

– Någon gång i februari–mars är det tänkt. De snackar om 60–70 tävlande från klubbarna i Borgholm och Färjestaden men kanske även Byxelkrok och Hulterstad. Riktigt kul, säger Mattias Pettersson, ordförande i Ölands idrottskrets som arrangerar tävlingarna.

Annons

– Det känns väldigt positivt med flera nya sporter som tillkommit senaste åren. Vi kan få till flest ÖM–tävlingar på åtminstone 10–15 år, kanske 20 år om det vill sig väl.

Sedan innan arrangeras ÖM i fotboll, innebandy, friidrott (flera discipliner) och badminton. Även ridsport och golf – som inte blev av ifjol – samt skidor.

– Nu ser vi fram emot en nystart och att knyta samma det här så vi får till Ölandsmästerskap i alla de här idrotterna. Det hade även varit trevligt om skytte–ÖM kunde bli en officiell tävling.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons