Annons

RM i topp efter tredje raka vinsten: ”Får suga på den karamellen”

Med ett mål i varje halvlek mot Möre kunde RM ta sin tredje raka vinst i division 5-fotbollen. Och nu är man i tabelltopp.
– Ja, tillfälligt i alla fall. Man får suga på den karamellen så länge det går, säger RM-tränaren Daniel Andersson.
FOTBOLL, DIV 5 • Publicerad 11 juni 2018
Alvin Gustafsson gjorde 2–0-målet mot Möre.
Alvin Gustafsson gjorde 2–0-målet mot Möre.

Det var varmt på Loverslunden när RM kom på besök på lördagen. Men värmen var inledningsvis inget som störde bortalaget som kunde ta ledningen redan efter två minuter genom Magnus Jansson.

RM hade bra kontroll på spelet och tränaren Daniel Andersson var nöjd med insatsen under de första 45 minuterna.

Annons

– Det var grymt varmt på planen, så det var väl inte något vidare tempo. Men vi äger stora delar av första halvlek och har mycket boll. Vi gör taktiskt och positionsmässigt en jättebra första halvlek och leder rättvist med 1–0.

I andra halvlek flyttar Möre upp spelet något i jakten på ett kvitteringsmål. Men RM står emot ganska komfortabelt.

– Jag tror att de har två avslut på hela andra halvlek max. Sedan kommer vi upp och gör 2–0 fint i den 63:e. Vi gör det jättebra, vi äger mycket boll, så de får jobba mycket utan boll och då blir det inte så jäkla kul kanske.

2–0 blev slutresultatet och Andersson kan nu glädja sig åt en serieledning.

– Ja, tillfälligt i alla fall. Man får suga på den karamellen så länge det går. Vi gnetar på och har en väldigt fin moral i laget just nu.

Var det någon som lyfte sig över mängden den här matchen?

– Magnus Jansson tar ju flera kliv för varje match som går. Nu har han kommit i fatt ordentligt konditionsmässigt. Han och Marcus Carlsson är riktiga slitvargar på mittfältet.

– Sedan är det roligt att Elias Hallström har kommit hem från Stockholm och kommer vara med oss under sommarmånaderna.

På fredag väntar derby på bortaplan mot SSG. En match Andersson ser fram emot.

– Jag hoppas att det ska bli en trevlig fotbollsmatch. Jag hoppas att vi kan mala på, men allt beror på hur motståndarna agerar med givetvis. Men det är alltid kul att möta SSG, det är ett gott gäng.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons