Annons

Räknar med stenhård ÖM-final: ”Den som vill mest vinner mest”

Det kan möjligen beskrivas som Davids kamp mot Goliat. Men när division 3-laget Glömminge-Algutsrums ställs mot division 5-laget Böda/Högby i ÖM-finalen är ingenting givet. För här gäller inte alltid den normala fotbollslogiken.
– Jag tror att motivation slår klass, säger Böda/Högbys Christian Berg.
FOTBOLL, ÖM • Publicerad 27 juli 2018
Böda/Högbys Christian Berg och GAIF:s Emil Börjesson tror på en hård ÖM-final, trots att två divisioner skiljer lagen åt. (Bilden är ett montage)
Böda/Högbys Christian Berg och GAIF:s Emil Börjesson tror på en hård ÖM-final, trots att två divisioner skiljer lagen åt. (Bilden är ett montage)

Efter två stenhårda semifinalsegrar mot Färjestaden och RM i början på veckan väntar nu final för GAIF och Böda/Högby. Och trots att det skiljer två divisioner räknar båda lagen med en tuff kamp på Borgholms IP på lördag.

Böda/Högbys bäste målskytt i serien i år, Christian Berg, tror stenhårt på sitt lag.

Annons

– Jo men det tror jag. Vi har ett bra lag, sen att det kommer bli fruktansvärt varmt att spela kommer nog båda lagen få känna av.

– Jag tror att motivation slår klass. Det sitter nog mest i skallen – den som vill mest vinner mest.

Även GAIF:s Emil Börjesson räknar med en tuff uppgift.

– Vi vet att vi går in som favoriter, men är det alltid svårt att möta de öländska lagen i de här enstaka matcherna som blir när det gäller ett ÖM-guld. Det brukar alltid skrälla lite under turneringens gång och det blir alltid tuffa matcher så vi kommer behöva göra en bra match för att vinna, för Böda/Högby är ett ganska bra lag. Men även om vi kommer behöva ta i så är känslan god. Det känns som att vi ska ha det här om vi gör det vi ska.

Börjesson har respekt för motståndarna, vars inställning han ser som det största hotet.

– De krigar alltid i sådana här typer av matcher. Det är få lag som har den mentaliteten och som ger så många procent som de gör i de här matcherna. De har fem-sex gubbar som håller bra kvalitet och resterande gubbar är de som kämpar lite mer än alla andra. När de spelar för varandra är de tuffa att möta.

Christian Berg är inne på samma beskrivning av B/H.

– Vi är ett bra lag när vi väl tänder till. Då är vi svåra att möta. Det fick RM erfara senast. Även om de ligger lite högre än oss i tabellen så hjälpte det inte så mycket för dem. Vi kontrollerade spelet ganska bra defensivt och kontrade på våra chanser. Kan vi bara hålla tätt bakåt så kommer alltid någon möjlighet framåt och då stänker man dit den.

När det gäller motståndet har han inte lika mycket att säga.

– Jag har inte jättebra koll på Glömminge om jag ska vara ärlig. Det gäller att fokusera på vårt spel och göra vad vi kan. Det gäller att visa hjärta och kämpa för varandra, då tror jag att de får det jobbigt.

Annons

Vad skulle ett ÖM-guld betyda?

– Det skulle nog betyda väldigt mycket. Det är mycket prestige i det. Det hade varit något att ta med sig upp till norra Öland, säger Berg.

Emil Börjesson:

– Det är väl alltid kul att få titeln ”Bäst på Öland”. För även om vi spelar i högsta serien så är det ÖM-guldet som räknas på Öland. Om man ska vara bäst här så ska man ha det. Därför är det viktigt att vinna!

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons