Annons

Premiärfesten kom av sig för SSG

Storpublik och ledning efter den första perioden. Men sedan tappade nykomlingen SSG greppet om seriepremiären.
– Vi blir alldeles för rädda, säger SSG-målvakten Pontus Björk.
Innebandy, division 2 herr • Publicerad 5 oktober 2018
Nyförvärvet Andreas ”Adde” Johansson och hans SSG föll i seriepremiären mot Slätafly.
Nyförvärvet Andreas ”Adde” Johansson och hans SSG föll i seriepremiären mot Slätafly.Foto: Magnus Jansson

Det var uppdukat för en fin premiärfest inför storpublik i Färjehallen. SSG inledde också piggt och gick tidigt upp till 2-0. Man hade 3-2 efter en förhållandevis frejdig förstaperiod. Sedan kom festen av sig.

– I andra går båda lagen ner och avvaktar. Jag tycker vi blir fega, vi blir rädda där ute. Det märks att Slätafly har mer rutin än vad vi har, men vi har ju ändå spelare som spelat högt upp. Jag vet inte, vi blir alldeles för rädda, säger SSG-målvakten Pontus Björk.

Annons

Björk var hemmalagets bästa spelare i premiären och det är sällan ett gott, spelmässigt tecken när en målvakt är det. I en händelsefattig, lugn och mållös mellanperiod var det Slätafly som oftast tog kommandot.

En frilägesräddning från Pontus Björk var en av få saker som överhuvudtaget fick någon större reaktion från publiken i mellanakten. Förra säsongen stod bara 28-åringen ett fåtal matcher. Nu var han tillbaka med besked.

– Herregud, det hände ju ingenting. Däremot, anledningen till det är ju att båda lagen gör det bra försvarsmässigt. Vi gör det riktigt bra där och stänger av deras diagonalpass.

Du kändes rejält alert?

– Ja, jag är faktiskt nästan lite förvånad. Så bra trodde jag inte att det skulle gå, faktiskt. Det är kul att vara tillbaka igen. Men nu spelar det ingen roll när vi torskar, det är alltid tre poäng man vill åt.

Pontus Björk gjorde en fin match i SSG-målet.
Pontus Björk gjorde en fin match i SSG-målet.Foto: Magnus Jansson

Ja, i tredje perioden hittade gästerna vändningen. När 3-3 kom efter drygt sex minuter kändes kvitteringen inte helt orättvis. När 3-4 kom efter 11.43 var det inte helt ologiskt.

Där och då tände matchen och hemmalaget till ordentligt. Charlie Nilsson hade ett stolpskott och bortamålvakten svarade för en kanonräddning på Anton Peterssons avslut. Men Slätafly höll undan i en pulserande matchavslutning.

– Jag tycker det är jävligt dåligt. Vi blir alldeles för rädda. När de får in 3-3, jag vet inte, det känns inte alls som att vi är på gång där. Förutom när det är en minut kvar, då börjar folk ta i och ”nu jävlar är det allvar”. Men då är det ju alldeles för sent.

Och du kör på hela säsongen nu?

– Jadå, jag lovade ”Challe” (Charlie Nilsson), när vi mötte Moheda i kvalet, att går vi upp så kör jag igen. Och nu är ju ”Matte” (Mathias Elmqvist) och Albin (Johansson) skadade. Så då är det ju skönt att det finns någon mer rutinerad.

Annons

Finns det något ni kan ta med er från den här premiären?

– Första perioden. Den energin och den inställningen. Det är det enda som är bra, annars är det bara att bryta ihop och komma igen, säger Pontus Björk.

Matchen hade flyttats från Torslundahallen till Färjehallen på grund av det förväntade publiktrycket. Det visade sig vara ett lyckat drag. Hundratals åskådare bevittnade seriepremiären.
Matchen hade flyttats från Torslundahallen till Färjehallen på grund av det förväntade publiktrycket. Det visade sig vara ett lyckat drag. Hundratals åskådare bevittnade seriepremiären.Foto: Magnus Jansson
Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons