Annons

Ord mot ord i infekterat värvningsförsök: ”Dagen före att vi skulle mötas” – ”Skulle få 5 000 kronor”

Primetime registrerade en övergång på en Mörbylångaspelare två dagar efter att lagen möttes i division 5-fotbollen.
Men nu ser affären ut att spricka efter ett infekterat bråk där ord står mot ord.
– Primetime är ett lag som styrs med helt annan etik och moral och delar inte samma värderingar som andra föreningar inom breddfotbollen, säger Mörbylångatränaren Robert Lövenklev.
Fotboll, div. 5 herr • Publicerad 31 augusti 2023 • Uppdaterad 1 september 2023
Robert Lövenklev rasar över den påstådda värvningskuppen där han menar att Primetime försökt plocka över en av Mörbylångas spelare dagen före att lagen skulle mötas och dessutom erbjudit honom 5 000 kronor för att skriva på för seriekonkurrenten.
Robert Lövenklev rasar över den påstådda värvningskuppen där han menar att Primetime försökt plocka över en av Mörbylångas spelare dagen före att lagen skulle mötas och dessutom erbjudit honom 5 000 kronor för att skriva på för seriekonkurrenten.Foto: Arkiv

Kvällen före Mörbylångas hemmamatch mot serieledande Primetime förra fredagen, fick Robert Lövenklev, tränare i Mörbylånga, ett samtal från en av sina spelare.

– Han påstod att han hade blivit kallad till ett möte med en representant från Primetime och på det mötet skulle de ha sagt att de ville värva honom dagen före att vi skulle mötas och han skulle få 5 000 kronor om han spelade med dem under hösten. Vi gjorde ingenting med det då, utan tog det mer som tändvätska inför matchen, säger Lövenklev.

Annons

Spelaren i fråga kom till spel dagen efter – och Mörbylånga var nära att knipa en skrällpoäng mot topplaget. Men i den 90:e minuten avgjorde Primetime mötet och vann med 2-1. Dessförinnan hade Mörby även fått en spelare utvisad.

– Det var extra surt när allt blev som det blev och efterspelet blev så att spelaren hörde av sig till oss två dagar senare och ville gå över till dem. Då gick topplocket för mig. Här hade vi tio spelare som slet som djur och så skriver man på för laget man just spelat mot någon dag efter. Det blev en bitter eftersmak, säger Lövenklev och fortsätter:

– När Primetime hörde av sig till mig hävdade de att detta aldrig hade hänt, men när man som på vår nivå, försöker bygga lag med hjärta och själ och jobbar för sitt lag, förening och samhälle, då smakar det här dåligt. Det är sådant som gör att jag vill engagera mig för det här. Det blir en stor krock och Primetime är ett lag som styrs med helt annan etik och moral och delar inte samma värderingar som andra föreningar inom breddfotbollen.

Primetimes klubbchef Daniel Perfect menar att det var spelaren själv som bad om att få komma till klubben.

– Det var han som uppvaktade oss för att han ville lämna Mörbylånga. Det är bara att titta i tabellen där det går ganska bra för oss just nu. Så vi lade in en övergång och först ringde jag till Rickard och sedan till Robert, som berättade att spelaren hade sagt det här. Då tog vi bort övergången med detsamma. För vi vill inte ha sådana spelare i vårt lag som man inte kan lita på och som ljuger och hittar på. Sådana människor vill vi inte ha i vår klubb.

Så ni har inte kontaktat spelaren och erbjudit pengar dagar före att ni skulle mötas?

– Nej, vi har haft möte internt i vår klubb och alla försäkrar att det har gått rätt och schysst till. Det är spelaren som har hittat på allting.

Har era spelare ersättning i division 5?

– Vi har tre spelare som spelar på proffskontrakt och som är professionella. Det är två irländare och en spanjor.

Robert Lövenklev ger inte mycket för den förklaringen.

Annons

– När jag berättade för Primetimes representant att vår spelare hade sagt det här till oss, så kastade de honom under bussen och annullerat övergången. Deras förklaring att han har hittat på allt köper jag inte.

Vad händer med spelaren i fråga nu?

– Så länge jag är tränare här så kommer han inte spela mer för oss.

”Han påstod att han hade blivit kallad till ett möte med en representant från Primetime och på det mötet skulle de ha sagt att de ville värva honom dagen före att vi skulle mötas och han skulle få 5 000 kronor om han spelade med dem under hösten.”
Robert Lövenklev
Kalle KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons