Annons

Öländska profilerna tippar Sverige–Schweiz

I eftermiddag avgörs Sveriges öde i Fotbolls–VM. ÖB–sporten lät ett gäng öländska idrottare sia resultat i åttondelsfinalen mot Schweiz.
Fotboll, VM • Publicerad 3 juli 2018

Här har ni ännu fler VM–tips!

Arne Svensson.
Arne Svensson.

Arne Svensson, FIK Färjestaden

Annons

– Det är döenkelt, vi vinner med 2–1. Två liknande lag men de fattas två spelare. Det är på tiden att Berg gör ett mål och sedan gör Granqvist ett på straff. Helt enormt och obegripligt att de vann sist mot Mexiko, de som är så snabba och kvicka.

Linnéa Thurfjell.
Linnéa Thurfjell.

Linnéa Thurfjell, Calmif

– Det kommer bli en svår match men självklart så tror jag på Sverige. Resultat 2-1 med målskyttar Toivonen och Berg samt Xhaka i Schweiz.

Björn Mortensen.
Björn Mortensen.

Björn Mortensen, Färjestadens GoIF

– Sverige vinner med 3–1. Så det kommer var ganska lugnt sista tio minuterna. Då är allt avgjort och vi kan bara garva hela vägen in i mål. Berg gör tre mål.

Bengt-åke "Jocke" Sjöström.
Bengt-åke "Jocke" Sjöström.

Bengt-Åke ”Jocke” Sjöström, Glömminge-Algutsrums IF

– Jag tror på 2–1 till Sverige. Det går ju bra nu. Så får vi en match på lördag också. Målskytt? Det skulle vara Toivonen då...och Granqvist igen. Straffar är ju populärt i år.

Julius Sääf.
Julius Sääf.

Julius Sääf, RM IF

– Jag ser framför mig en klassisk holmgång. Det skulle inte förvåna mig om det blir förlängning och straffar. 1–1 efter full tid, dags för Berg göra ett mål. Sedan tror jag tyvärr att Schweiz vinner på straffar, det är den känslan som gnager hos mig.

Julia Ekelin.
Julia Ekelin.

Julia Ekelin, Färjestadens GoIF.

Annons

– Jag tror de blir en tajt, tuff och tät drabbning på tisdag. Men det är nu de börjar på riktigt och det är nu de ska visa om de har där och göra eller inte. De har goda chanser mot Schweiz även om dom är favoriter inför denna match, men tror Sverige krigar sig till en vinst med 2-1. Tror även det är försvarare i Sverige som fortsätter näta. Kanske Granqvist .

Emil Halldin.
Emil Halldin.

Emil Halldin, Mörbylånga GoIF

– Hjärtat säger ju Sverige och hjärnan får nog också säga Sverige, även fast jag tror att det är en match som kan gå till förlängning och straffar. Någon mål gör vi nog och då är det dags för Emil Forsberg. 1–1 och Sverige vinner på straffar.

Malin Andersson.
Malin Andersson.

Malin Andersson, FBC Kalmarsund.

– Jag tror Sverige vinner med 2-0, Berg har äntligen siktat in sig och gör sitt första mål, det andra gör Granqvist på straff.

Tobias Bengtsson och Stefan Regebro.
Tobias Bengtsson och Stefan Regebro.

Tobbe Bengtsson, Glömminge-Algutsrums IF

– Självklart får man tro att Sverige vinner. Det kommer nog bli jäkligt tufft för Sverige passar ju oftast bättre mot lag där de kan vara lite mer underdogs. Men jag tror de vinner på straffar. 1–1 och Emil Forsberg gör målet. Robin Olsen tar två av straffarna och Granqvist sätter den sista. Det vore värdigt.

Andreas ”Snurre” Persson.
Andreas ”Snurre” Persson.

Andreas ”Snurre” Persson.

– Tror på 0–0! Ett riktigt sömnpiller tyvärr där det går till straffar! Robin Olsen psykar ut Xherdan Shaqiri som drar den över. Sverige till kvarten.

Edin Dzananovic.
Edin Dzananovic.

Edin Dzananovic, IFK Borgholm

Annons

– Jag har blivit förvånad hur bra Janne fått ihop gänget. Men nu tror jag ändå på förlust, 2–1 till Schweiz, Lustig gör vårt mål. Förhoppningsvis har jag fel.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons