Annons

ÖB-sporten tippar damtvåan

Fotbollsbladet • Publicerad 13 april 2023
ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson tippar och siar om årets division 2-säsong.
ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson tippar och siar om årets division 2-säsong.Foto: Magnus Anderberg

En serie lägre i år, men hur bra är ”nya” tvåan?

Kalle Karlsson: – Staffanstorp, Lörby och Älmhult spelade i samma division 1-serie som Färjestaden ifjol. Älmhult slutade dessutom sjua – så givetvis kommer serien vara bra. Endast topplagen från tvåan ifjol är kvar i serien och det kan komma att bli ett riktigt getingbo i toppen av serien. Med det sagt ska Färjestaden vara med där uppe och fajtas om det.

Mattis Andersson: – Den är nog bättre än vad många tror. Sanningen är att den förmodligen inte är mycket sämre än vad ettan var i fjol. Detta är något som gör att Färjestaden måste träffa rätt. Vinna ett gäng matcher i början för att få självförtroende. Annars kommer toppen här att vara för bra.

Ofelia Medhammar är tillbaka på Tallhöjden efter en kort avstickare till Bromölla.
Ofelia Medhammar är tillbaka på Tallhöjden efter en kort avstickare till Bromölla.Foto: Mattis Andersson

13 mål på tolv matcher i ettan. Vad kan Ofelia Medhammar göra i division 2?

Annons

Kalle Karlsson: – Inget snack om saken! Här kommer det bli över 30 baljor för Medhammar. När hon lämnade Tallhöjden efter sommaruppehållet dog Färjestadens målskytte och tro på att vinna fotbollsmatcher ut. Nu är hon tillbaka och Färjestaden ser till och med bättre ut än ifjol. Undertecknad skulle bli mycket förvånad om hon inte blir öns mesta målskytt den här säsongen.

Mattis Andersson: – Med rätt hjälp bakifrån kan hon göra hur många som helst. Om det finns ett par strykgäng i serien kommer de få det jobbigt. Medhammar är inte spelartypen som ger sig när det står 3-0 på resultattavlan. En hel säsong i ett lag med självförtroende kan hon göra lika många mål som sin ålder, 30. Gör hon det? Kanske inte, men runt 20 baljor tror jag på!

Heta derbyn är något som FGoIF saknat. Hur går det mot Emmaboda i år?

Kalle Karlsson: – Öland mot fastlandet. Då räknar vi allt som oftast in sex pinnar. I min bok är Färjestaden stora favoriter i de matcherna och nu när Frida Johansson är tillbaka har man en klasspelare på mitten som är alldeles för bra för division 2. Så för att svara på frågan: det kommer gå bra – två derbyvinster.

Mattis Andersson: – Emmaboda har ett lag som inte ska underskattas. Färjestaden har ett på pappret bättre lag men EIS är oerhört samspelta och har tydliga, bra och varierade roller. Hinner Färjestaden få ihop det innan första derbyt så vinner de det. Andra mötet blir en röd seger.

ÖB-sporten tippar damtvåan

1. Åhus IF

2. Lunds SK

3. Färjestadens GoIF

4. Sjöstaden DFF Karlskrona

5. Emmaboda IS

6. Vellinge IF

7. IFK Karlshamn

8. Älmhults FF

9. Lilla Torg FF

10. Lörby IF

11. FC Staffanstorp

12. Ramdala IF

Kommentar: Lite som att kasta sig ut i tomma intet är känslan man får när man ska försöka placera ut lagen i den här serien. Åhus vann den sydvästra Götalandsserien ifjol och får ses som favoriter. Lund slutade tvåa bakom Malmö FF förra året och får ses som en av kandidaterna till seriesegern. Även Sjöstaden i Karlskrona och Emmaboda ser vassa ut. Men vi tror ändå på Färjestaden och en topp tre-placering finns absolut inom räckhåll. Lörby, Staffanstorp och Ramdala får det tufft.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Kalle KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons