Annons

ÖB-sporten tippar damtrean

Fotbollsbladet • Publicerad 13 april 2023
ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson tippar och siar om årets division 3-säsong.
ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson tippar och siar om årets division 3-säsong.Foto: Magnus Anderberg
Janne Anderssons Borgholm är nykomlingar i årets division 3-serie.
Janne Anderssons Borgholm är nykomlingar i årets division 3-serie.Foto: Mattis Andersson

Borgholms försvarsspel var omtalat efter förra säsongen, hur står det sig i trean?

Kalle Karlsson: – Gympa-Janne Andersson är en lagbyggare av rang och precis som när han hade undertecknad som elev i idrotten i skolan kommer han se till att få med alla på tåget. En gedigen defensiv kommer firma Andersson/Thordsson att greja. Även om de kommer släppa in fler än fem mål i år...

Mattis Andersson: – Det kan komma att bli nyckeln till framgång även här. Just den defensiva delen tror jag kan fungera väldigt bra även en nivå upp. Jag är mer frågande till offensiven. Det är nog där utmaningen ligger nu när desto bättre motstånd väntar.

GAIF hade det oerhört tufft i division 2 och truppnumerären är knapp. Hur klarar de sig i trean?

Annons

Kalle Karlsson: – Ambitiöse Nichlas Borg Dahlman predikar en offensivt lagd fotboll som passar det framåtlutade laget på Lunden. De kommer inte slåss om de mest åtråvärda placeringarna men de kommer inte heller känna av ångesten nere i bottenträsket. Högstanivån på den tunna truppen är oerhört hög.

Mattis Andersson: – Här är jag optimistisk. Numerären är väldigt knapp, men det finns onekligen spets. Såvida GAIF kommer med sånär fullt manskap är det ett lag som kan hota de flesta lagen. Skulle Amanda Ahlström dessutom komma igång, då kan det vara ett lag som kan snegla uppåt i tabellen

Andrea "Pea" Karlsson vaktar kassen på Runvallen även i år.
Andrea "Pea" Karlsson vaktar kassen på Runvallen även i år.Foto: Kalle Karlsson

RM IF är topptippat, kan de rent av vinna serien?

Kalle Karlsson: – Här sticker jag ut den berömda dubbelhakan och påstår att Nicklas Broman tar hem division 3 för andra gången som ansvarig för RM. Han förfogar över en spännande trupp med unga intressanta spelare som Sara Olsson och Alma Folkesson samt rutinerade rävar i Andrea Karlsson, Petra Arvidsson och Elin Eriksson. Det blir guldhattar på Runvallen i höst!

Mattis Andersson: – Spontant, ja. Men på tal om Amanda Ahlström kan det vara så att den där sylvassa målskytten som krävs för att vinna en serie, inte finns i laget. Det brukar vara mer eller mindre avgörande för att en serie ska vinnas, att de där extra målen finns på en spelare. Sedan kan man ana att något av lagen i denna serien prickar väldigt rätt och då blir det svårt.

ÖB-sporten tippar damtrean

1. RM IF

2. Lindsdals IF

3. Team Södermöre

4. Färjestadens GoIF B

5. GAIF

6. RBK/IFKO

7. Västerviks Damfotboll

8. Vimmerby IF B

9. IFK Borgholm

10. Madesjö IF

11. Hultsfreds FK

12. Timmernabbens IF

Kommentar: Stark toppfemma med RM, Lindsdal, Södermöre, Färjestadens bilaga och GAIF. RM har en intressant trupp med en perfekt mix av unga talangfulla spelare och rutinerade rävar som har vunnit trean förr. Serieseger på Runvallen 2023! Därefter kommer ett mittenskikt där IFK Borgholm ingår. Nykomlingen ska inte behöva blanda sig in i bottenstriden där Madesjö, Hultsfred och Timmernabben känns svagare. Samtidigt kan IFK matcha de flesta lagen i serien och har hållit jämna steg med såväl RM som Södermöre under försäsongen.

”Här sticker jag ut den berömda dubbelhakan och påstår att Nicklas Broman tar hem division 3 för andra gången som ansvarig för RM.”
Kalle Karlsson.
Mattis AnderssonSkicka e-post
Kalle KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons