Annons

ÖB-sporten tippar damfyran

Fotbollsbladet • Publicerad 13 april 2023
ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson tippar och siar om årets division 4-säsong.
ÖB-sportens Mattis Andersson och Kalle Karlsson tippar och siar om årets division 4-säsong.Foto: Magnus Anderberg
Malin "Sopan" Lorentzon blir en nyckelspelare i Mörbylånga den här säsongen.
Malin "Sopan" Lorentzon blir en nyckelspelare i Mörbylånga den här säsongen.

En succé och andraplats i fjol, kan Mörbylånga slå fjolårets säsong?

Kalle Karlsson: – Det ska mycket till för att laget ska kunna få till ytterligare en fullträff likt 2022. Känslan var att allt stämde då. Rickard Svensson höll hov vid sidan av planen, Jennifer Nilsson skruvade in frisparkar och höll tätt bakåt och Malin ”Sopan” Lorentzon städade på mitten och serverade skyttedrottningen Therese Trofast med fina mackor. En placering strax under den absoluta toppen, känns rimlig.

Mattis Andersson: – Om man vänder på frågan och undrar vilka som ska vara i toppen om inte Mörbylånga? Då kan svaret vara ja. Fotboll handlar om att göra mål, det gör Trofast. Kan laget dessutom dra nytta av den bredden som värvats in så kan det se bra ut. Känslan är att något lag, svårt att säga vilket, blir för bra bara sådär. Men där under är nog sydöländskorna och hugger.

Therese Trofast gjorde 24 mål för Mörby ifjol.
Therese Trofast gjorde 24 mål för Mörby ifjol.Foto: Kalle Karlsson

Therese Trofast gjorde ofattbara 24 mål förra året. Hur viktig är hon för laget?

Annons

Kalle Karlsson: – Eftersom att hon stod för knappt hälften av lagets mål skulle jag säga att hon är vital för Mörbylångas anfallsspel. Snabbheten, det aggressiva presspelet och de kliniska avsluten är tre faktorer som gör Therese Trofast till en av seriens farligaste spelare.

Mattis Andersson: Likt förra svaret, det handlar om att göra flest mål och där är Trofast lite unik. Inte bara för att hon gör mål, utan för att hon har spetsegenskaper som på den här nivån gör stor skillnad. Hon är en förutsättning om toppen ska utmanas av Mörbylånga.

Vill Mörbylånga gå upp i trean ens?

Kalle Karlsson: – Handen på hjärtat så tror jag att merparten av spelarna i laget gärna spelar vidare i fyran med allt vad det innebär. Nu tror jag inte att de lade seriesegern med flit förra säsongen, men de sista procenten som hade krävts för en serieseger lyckades de inte krama ur sig själva.

Mattis Andersson: – Det är absolut inte självklart. Redan i fjol när det vankades slutomgångar surrades det om att det kanske inte var läge att gå upp i trean. Nu gick de för det, till 100 procent, men frågan är hur de hade ställt sig till en division 3-plats vid serieseger. Jag tror att de hade tutat och kört men på förhand är det nog inget mål.

ÖB-sporten tippar damfyran

1. Team Södermöre B

2. Mörbylånga GoIF

3. RM IF B

4. Kalmar Södra/Hossmo

5. Kalmar AIK

6. Smedby/Trekanten

7. Madesjö IF B

8. Bäckebo GoIF

9. IFK Påryd

10. Lindsdals IF B

Kommentar: En oerhört svårtippad serie med tanke på alla b-lag. Södermöre har en jämn och bred trupp och drillas hårt av Mörbylångaprodukten Johan Hellsten som coachar laget. Mörbylånga fortsätter att haka på i toppen, men få ge sig i kampen i år igen och slutar tvåa. RM:s bilaga spelade i trean förra året och är alltid stabila. Nya Kalmar AIK kan sprattla till i enstaka matcher, men känns för ojämna. Bäckebo, Påryd och Lindsdals bilaga får det tufft och landar på de tre bottenplatserna.

”Likt förra svaret, det handlar om att göra flest mål och där är Trofast lite unik. Inte bara för att hon gör mål, utan för att hon har spetsegenskaper som på den här nivån gör stor skillnad. Hon är en förutsättning om toppen ska utmanas av Mörbylånga.”
Mattis Andersson.
Mattis AnderssonSkicka e-post
Kalle KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons