Annons

Nybro IF startar ny förening

Nybro IF startar en ny förening – Nybro IF Ungdomsfotboll. Målet är att färre spelare ska lämna klubben i steget mellan pojk- och a-lag.
NYBRO • Publicerad 28 oktober 2017

Klubbens sportgrupp och ungdomsgrupp meddelade nyheten på lördagsmorgonen. I dagsläget upplever man att allt för många unga spelare väljer att sluta eller gå till andra föreningar i kommunen. Det nya laget ska ”täppa till hålet upp till a-laget”.

Nybro IF Ungdomsfotboll startar i division sex och ska i första hand plocka träningsmotiverade spelare från Nybro IF:s P01/02-killar.

”Då vi under resans gång givetvis pratat om att det kan bli ramaskri från de andra kommunlagen om att vi dödar Nybrofotbollen, eller att vi förstör för de andra kollade vi runt med några av dem. Men de vi pratat med och förklarat upplägget för har inte haft något att klaga på”, skriver föreningen på sin webb.

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons