Annons

Ny tränarduo klar för öländska fotbollslaget

Det blir en intern lösning för Persnäs AIF. Daniel Nilsson och Fredrik Alvarmo kliver in som nya tränare. Den senare lär samtidigt fortsätta lira.
– Han är ju bara 47 år.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 19 oktober 2018
Daniel Nilsson: ”Fredrik den lite lugnare och eftertänksamma. Jag är vinnarskalle och kan bli jäkligt bitter men har lärt mig att hålla käften…”
Daniel Nilsson: ”Fredrik den lite lugnare och eftertänksamma. Jag är vinnarskalle och kan bli jäkligt bitter men har lärt mig att hålla käften…”

Persnäs har en god erfarenhet av delat ledarskap. Daniel Andersson och Åke ”Pinnen” Petersson tog upp laget i femman för några år sedan.

– Återstår väl att se om vi kan matcha dem, haha. Vi båda kommer från ungdomsfotbollen och har liknande tänk med spelarutbildning, säger Daniel Nilsson.

Fredrik Alvarmo.
Fredrik Alvarmo.
Annons

Alvarmo har tränat flicklaget i klubben senaste åren och Nilsson det äldsta pojklaget i tio års tid.

– De killarna är 15–16 år nu och det blir rätt naturligt att jag är med när de börjar spela a– och b-lag kommande säsong. Förhoppningsvis blir klivet upp lättare då.

Båda två har Persnäs som moderklubb och har verkat där större delen av livet. Alvarmo har några år i Borgholm och Högby men senaste tolv åren har han spelat i PAIF. För tio år sedan var han en av tre tränarna i PAIF:en.

– Ambitionen nu är ju att han ska vara spelande tränare och jag matchcoach. Han är ju bara 47 år.

Nilsson har varit spelare, ledare och i styrelsen senaste 20 åren.

– Vi var två av de namn som spelartruppen föreslog. Som vanligt tackade vi nej två gånger innan vi sa ja…, säger Nilsson som för några år sedan extraknäckte som domare.

Innebär det att du kommer vara extra snäll mot domarna?

– Ja, jag tycker det är bäst att hålla tyst. En del tränare som varit domare tidigare gapar extra mycket eftersom de tycker sig ha rätt alltid. Det är lite patetiskt, konstaterar Nilsson.

– Fredrik den lite lugnare och eftertänksamma. Jag är vinnarskalle och kan bli jäkligt bitter men har lärt mig att hålla käften…

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons