Annons

Nu har Ellen Bäckstedt valt SSL–klubb: ”Den största talangen i innebandysverige”

ÖB–sporten har tidigare skrivit om jakten på Ellen Bäckstedts signatur. Nu är det klart att hon landar i gotländska Endre IF nästa säsong.
– Ellen Bäckstedt är den största talangen i innebandysverige och har alla verktyg för att gå riktigt långt, säger Endres Jonas Åström i ett pressmeddelande.
Innebandy, SSL • Publicerad 5 april 2018
Ellen Bäckstedt blir öbo igen – fast nu tar hon sig till Gotland för SSL–spel.Foto: Endre IF

Endre IF slutade femma i årets SSL och åkte sedan ut i kvartsfinal mot Täby.

– Det har varit ett alternativ för mig sedan jag hälsade på i januari och jag har bara fått positiva vibbar från klubben efter det. För mig var bitarna runt laget minst lika viktiga som bitarna i laget. Jag sökte efter en trygg klubb med spelare och ledare som brinner för innebandy vilket gjorde att Endre fastnade lite extra hos mig, säger Ellen i ett pressmeddelande.

Annons

– För mig är Endre IF en mycket seriös klubb med bra utvecklingsmöjligheter och tydliga målbilder. Nu ser jag fram emot att komma in i SSL-miljön och ha roligt tillsammans med laget

Jonas Åström, Sportkommittén:

– Ellen Bäckstedt är den största talangen i innebandysverige och har alla verktyg för att gå riktigt långt. Hon är en spelare med många spetskvalitéer i det offensiva spelet och en van matchvinnare, egenskaper som går helt i linje med det vi sökt. Samtidigt får man inte glömma att det är en ung spelare som vi ska ha tålamod med, vi i Endre IF ska ge henne de rätta förutsättningarna för att fortsätta utvecklas och bli en tongivande spelare även i SSL.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons