Annons

Nu är ÖM–härvan utred: ”Lite synd”

RM eller Färjestaden hade ingen aning om deras match på onsdagskvällen var en kvartsfinal eller semifinal. Nu kan Anders Larsson, äntligen ge besked.
– Det var en semifinal. Färjestaden är klara för final. Borgholm och Mörbylånga möts i den andra semin.
Fotboll, ÖM • Publicerad 5 juli 2018
Jodå, Ofelia Medhammar och gänget spelade sig till final igår på Runvallen.

Efter att Glömminge–Algutsrum dragit sig damernas Ölandsmästerskap blev pusslet plötsligt svårt att få ihop. Vinnaren mellan RM och FGoIF skulle egentligen ha mött Mörbylånga i semifinal men nu ändras spelschemat så att IFK möter MGoIF istället.

– Det var inga problem med de två lagen, de förstod konceptet som blivit, säger Anders Larsson för Ölands idrottskrets fotbollssektion.

Annons

Färjestaden alltså klara för final. ÖM–veckan blir därmed en semifinal fattigare.

– Lite synd på det lyckade upplägget vi haft i tio år med semifinalerna samlade den veckan. Men huvudsaken är att vi fått ihop turneringen på damsidan igen.

ÖM–veckan inleds med herrmatchen Glömminge–Algutsrums–Färjestadens GoIF måndagen den 23:e juli. Sedan spelas RM–Böda/Högby och damernas Mörbylånga–Borgholm på tisdagen. Finalen lördagen 28:e juli. Boka in i schemat om ni inte redan gjort det!

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons