Annons

Nilsson nöjd trea i Victorialoppet: ”Förvånad att tiden var så bra”

Det blev ingen ny vinst för förra årets vinnare, David Nilsson, i årets Victorialopp. Men Högby-löparen är ändå nöjd med insatsen, som slutade med en tredjeplats.
– Med tanke på vilka som kom så är jag nöjd med topp–3.
FRIIDROTT, LÖPNING • Publicerad 16 juli 2018
David Nilsson var nöjd med tredjeplatsen i årets Victorialopp.
David Nilsson var nöjd med tredjeplatsen i årets Victorialopp.

Det var en något sliten David Nilsson som stod på startlinjen i årets Victorialopp, då han två dagar tidigare hade sprungit ett 10 000-meterslopp i Estland.

– Jag försökte ta det lite lugnt i början, så jag fick en lucka fram till de snabbaste. Men så tog jag in det och var i kapp efter 1,5 kilometer. Sedan var tempot relativt lugnt fram till en och en halv kilometer kvar, då visste jag att jag kunde slå några av de här afrikanskfödda killarna, men inte allihop.

Annons

Störde värmen mycket?

– Inte så mycket, jag tror att om farten varit väldigt hög hela tiden hade man jag känt av det mer, men nu var det ändå lite taktiklopp och då klarar man av det bättre.

Vad säger du om tiden 26:51?

– Det är min näst bästa tid, men i fjol körde jag på nästan från start och försökte göra en så bra tid som möjligt (26:48, reds. anm.). Jag var lite förvånad över att tiden var så bra igår (söndag), för jag tyckte att känslan var mycket lugnare än förra året.

David är överlag nöjd med tredjeplatsen i årets upplaga av Victorialoppet.

– Jo, men med tanke på vilka som kom så är jag nöjd med topp–3. Jag slog ändå Japhet Kipkorir. Det var honom jag slog här förra året också, som har vunnit sex gånger, så jag gjorde ett bra lopp här med tanke på förutsättningarna.

Högbylöparen har haft problem med en hälsena sedan slutet på förra året och det är något han fortfarande känner av.

– Det är inte helt tipptopp ännu, men det känns bättre än på länge tycker jag.

Hur ser det ut framöver i sommar?

– Jag ska springa ett liknande lopp på fredag i Trollhättan. Sedan ska jag till Schweiz och göra några längre lopp som kommer vara 3-4 mil.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons