Annons

Nilsson laddar upp för tiokamp i EM

Nästa vecka är det friidrotts EM i Berlin. Högby IF:s Marcus Nilsson kommer vara med och tävla i blågult i tiokamp.
Friidrott • Publicerad 31 juli 2018
Marcus Nilsson.
Marcus Nilsson.Foto: Johan Malmqvist

Nytt pers i senaste tiokampen i Tyskland gav Marcus Nilsson en biljett till friidrotts EM i Berlin. På tisdag och torsdag nästa vecka tävlar han i EM för fjärde gången.

– Det är extra kul med mycket publik och att alla de bästa är där, säger Nilsson

Annons

Marcus Nilsson har tävlat i EM sammanhang tre gånger tidigare och en gång i VM. 2013 var det VM i Peking och senast var det EM i Amsterdam 2016, innan den EM i Zürich och Helsingfors.

– Det är alltid lite speciellt när man tävlar med de förhållandena.

På söndag flyger Nilsson ner till Berlin för att hinna med en dags vila innan han börjar första tiokampsgrenen på tisdagen. Dagarna i veckan består mest av att vila men några pass kan han tänkas med ändå.

– Jag har gjort den mesta träningen nu så det är ganska lugnt den här veckan. Så de är mest att köra någon av de grenarna jag känner att jag behöver köra igenom en gång till, annars vilar jag mest.

– Jag kommer nog köra något till häckpass och stav, annars känner jag att jag inte behöver så mycket mer innan, så de känns bra.

Nilsson tävlar i tiokamp tillsammans med svensken Fredrik Samuelsson. Även svenskarna Michael Tornéus, Daniel Stål och Angelica Bengtsson är på plats i Berlin.

– Det blir säkert några medaljer, tror Nilsson.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons