Annons

Neymar och Erlingmark i ÖB–elvan

Sista ÖB–elvan innan vi tar sommarlov. Med ”Danne–time”, en dos Donald Trump (?) och en motsvarighet till ”Granen”.
Fotboll • Publicerad 5 juli 2018
Robin Mellborg i elvan.
Robin Mellborg i elvan.

Ludvig Andersson, SSG IF (1)

Det var inte så länge sedan vi hade en artikelserie med señor Anders Larsson om den dåliga återväxten på målvaktsfronten. Under våren har två tydliga utropstecken på östra sidan gett oss hopp om bättring, Alfred Johansson i RM och Ludvig Andersson i SSG. Ludvig räddade kvar ett lamslaget ”Kanonerna” mot Alstermo i första halvlek, det gav 1–1 med mersmak. Även för Larsson och övriga som diggar målvaktsparader.

Annons

Kajsa Jaensson, Färjestadens Goif (2)

Stabilitet personifierad. FGoIF:s svar på Uruguays VM–stjärna Diego Godin. Skiljer i och för sig några centimeter i hårfästet och fyra års erfarenhet men det säger bara ännu mer om Jaenssons mogna och kloka spel. Det behövdes när Södra Sandby la in en slutspurt för att försöka rubba 1–0-segern. Där gick de bet.

David Eriksson, Glömminge–Algutsrums IF (1)

GAIF:s avslut på våren blev blytungt. Tre raka torsk. Men till det positiva från matchen mot Osby: David Eriksson gjorde sin första match från start. Eriksson är Ölands svar på Magnus Erlingmark (vi har med andra ord inte uppdaterat vår referens angående allsidiga spelare sedan 1996). Kämpade, slet och rev som om det inte fanns någon morgondag på högerkanten.

Johanna Bellander, Glömminge–Algutsrums IF (3)

4–0 mot Ramdala. Äntligen känner vi igen Glömminge–Algutsrum i resultatkolumnerna igen. Och då var fyra bollar upp ändå i underkant enligt tränarna. Bellander dominerade på mitten den här gången. Nyförvärvet från Rödsle har sannerligen klivit fram som en av lagets viktigaste pjäser under våren. ”Kärnkraftverk”, som Tommy Söderberg sa en gång i tiden om Johan Mjällby.

Josefine Silverstrand, IFK Borgholm (2)

Borgholm grejade 0–0 mot IFK Kalmar och hade bud på att spräcka den där nollan flera gånger om. Framför allt så imponerade spelet igen för IFK och det var Josefine Silverstrand som var en av härförarna bakom detta uppsving i sin roll på mitten. En talang som talar för att IFK kan knapra in försprånget uppåt när det blir höstsäsong.

Robin Mellborg, Mörbylånga Goif (1)

Tre baljor av Robin Mellborg. När vi först såg det tänkte vi att Donald Trump tagit över Mörbylångas Twitter-flöde och fyllt det med fake news. Men visst stämde det att den gode Mellborg glänste BÅDE som otrolig slitvarg och som målskytt mot Persnäs. Målglade brorsan ”Jocke” känner säkert flåset i nacken nu som skyttekung på släktkalasen!

Annons

Moa Westerlund, Färjestadens Goif (3)

Hellstens rockad med Moa från anfall till defensivt mittfält har varit något av ett genidrag. Nu känns Färjestaden oerhört svårpasserade i duellerna kring mittplan. Färjestaden kliver in i sommaruppehållet med sex segrar på sju senaste matcherna. Vill laget ens ha semester nu?

Magnus Jansson, RM IF (2)

Robin Mellborg är alltså målkung och Jansson är frisparkskung i den här elvan. Men ingenting förvånar oss längre i den här fotbollsvärlden sedan till och med England blivit straffsparkskungar. ”Mange” har tagit ett grymt kliv i år som spelfördelare på mitten, vågar nu kötta på för fullt igen efter sina problem med hjärtmuskelinflammation.

Zahir Alizad, Hulterstads AIK (1)

HAIK:ens Neymar levde verkligen upp till smeknamnet. Gick i bräschen med två mål i fredags mot Kalmar city när laget vände till 3–1–seger. Sedan gjorde Brasiliens Neymar ett mål och en tjusig assist på måndagen mot Mexiko. Plötsligt blir Hulterstads match mot Sigfrid på fredag högintressant. Kvarnvallens Neymar inleder 19:00, brassarna möter Belgien 20:00. En timmes fördröjning alltså, håll koll på Hulterstads match om ni vill ha en fingervisning!

Wilma Abramsson, RM IF (1)

Förgyller Runvallen med sin comeback. Har blivit en injektion framåt sedan hon anslöt från FGoIF och i helgen visade hon det verkligen mot Karlshamn. En speed med bollen som motståndarna inte kunde matcha till slut gav två mål och 4–0-seger. RM har plockat tjugo pinnar, fler än vi trodde laget skulle ha när säsongen var slut. Riktigt starkt!

Karin Rosén, Glömminge– Algutsrums IF (1)

Landslaget har Granen som pappa, GAIF har Karin Rosén som mamma (enligt Nilla Ek i Fotbollsbladet) Men hon är även bra på att omhänderta bollen som targetspelare, i matchen mot Ramdala gjorde hon det förnämligt. Stark i duellerna, oerhört svår att ta bollen från. Som en trygg pjäs däruppe fördelade hon fint till slutliga 4–0.

Annons

Veckans coach: Daniel Andersson, RM IF (2)

”Fergie–time” sa man en gång i tiden efter Manchester Uniteds strålande facit i slutminuterna. Nu är det ”Danne–time” som gäller i division 5 med RM IF. Två gånger i rad har laget avgjort på slutet. RM är både en maskin och ett monster för motståndarna. Vad mer ska man säga efter sex raka vinster och 12 raka utan förlust den här våren? Strålande helt enkelt.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons