Annons

Mot ÖM-final: ”Vi har allt att vinna”

ÖM-semin slutade med seger till Böda/Högby. En match med mycket bollinnehav för RM men som Marcus Stark aldrig oroade sig för.
– RM kanske skulle gjort något mål på oss, men i de stora hela behöver vi inte skämmas för 2-0
Fotboll, ÖM • Publicerad 25 juli 2018
Foto: Emelie Nordquist

Tisdagskvällens semifinal till ÖM slutade med seger för Böda/Högby när de slog ut RM efter 90 minuter.

– Vi följde vår matchplan ganska bra. Vi vet att RM har kvalité och är duktiga, så det är skönt att få slå dem med 2-0 och nu ta med det in i serien, säger Marcus Stark, tränare i Böda/Högby.

Annons

– Rent spelmässigt kändes det ganska lugnt, de skapade egentligen ingenting sista femton som var farligt.

1-0 målet kom tidigt i första halvlek när Jon Arnesson fick till en träff längst marken som var precis ur räckhåll för Alfred Johansson i RM-målet. Andra målet dröjde och det var inte förrän Böda/Högby fick en straff som segern kunde konstateras.

– Vi har lite tur och får göra ett mål tidigt, vilket är skönt och man får sitta ganska lugnt i båten en stund och ha ledningen.

På lördag är det final för både dam- och herrlagen på Borgholms IP. Böda/Högby får då Glömminge-Algutsrum som motståndare, de som alltså slog ut förra årets regerande mästare i ÖM-semin under måndagskvällen.

– Vi har definitivt inte förlorat på förhand, men det kommer bli oerhört tufft för oss att möta Glömminge, de är solklara favoriter på förhand.

Men det är ju ändå ÖM?

– Ja, i enstaka matcher kan allt hända.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons