Annons

Mortensen tillbaka från Ryssland: ”Där var de bästa av de bästa”

En match som speaker på plats i Ryssland blev det för Björn Mortensen i VM-slutspelet i fotboll. Men trots att det blev förlust och respass för landslaget mot England är Mortensen exalterad.
– Det har varit fantastiskt. Allt annat är en lögn och underdrift.
FOTBOLL • Publicerad 9 juli 2018

Björn Mortensen är tillbaka på svensk mark efter uppdraget som speaker på VM-matchen mellan Sverige och England.
Björn Mortensen är tillbaka på svensk mark efter uppdraget som speaker på VM-matchen mellan Sverige och England.

När ÖB-sporten når Björn Mortensen har han precis klivit av flygplanet i Kalmar efter helgens uppdrag i ryska Samara där det svenska fotbollslandslaget spelade kvartsfinalen mot England. Och trots 0–2 mot engelsmännen och trots att han är trött efter en lång resa är han full av intryck och entusiasm.

Annons

– Det har varit fantastiskt. Allt annat är en lögn och underdrift. Otroligt lärorikt att vara med om en sådan gigantisk TV-produktion med alla dessa mängder timmar av repetition och genomförande.

I samband med matchen var Björn en av tre matchspeakers på Samara Arena och hade hand om allt som rörde det svenska laget när det gällde spelarpresentationer, intervjuer och eventuella målskyttar. Vad som var höjdpunkten under matchdagen tycker han inte är lätt att säga.

– Nej, det är svårt. Men när jag körde laguppställningen precis innan start var coolt tyckte jag. Det gjorde vi ju nere vid planen precis och det trycket som var då var häftigt.

Han är imponerad av hela arrangemanget kring matchen.

– Att se hur det går till när man gör det fullt ut på alla sätt. När alla funktioner har en person och med en tydlig styrning i det.

– Vi får i stort sett samma slutresultat när vi gör de här grejerna här hemma, men här det är alltid ett antal personer som gör väldigt många funktioner. Där var det verkligen de bästa av de bästa på varje funktion och det var coolt att vara med i det. Det var en häftig upplevelse!

Blir det fler uppdrag åt landslaget framöver?

– Det får framtiden utvisa, men det är nog inte omöjligt.

Vad händer för dig närmast?

– Den här veckan ska vi ner en runda till Falsterbo Horse Show. Sedan är det ju Victoradagen i helgen där jag är konferencier på allt som inte är TV. Sedan ska jag och Linda åka till Göteborg och titta på grabben när han spelar Gothia Cup. Det ska bli helt fantastiskt att bara få vara husvagnsmänniska och få titta på fotboll och vara i Göteborg.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons