Annons

Miljöpris till Ekerum

I samband med Svenska Golf Förbundet årliga bankett presenterade Swedish Greenkeepers Association vinnare av Natur- och Miljöpris för 2017. Vinnaren blev Ekerum Resort Öland.
Golf • Publicerad 23 april 2018

– Det är med största ödmjukhet vi tar emot detta ärofyllda pris. Priset är ytterligare en bekräftelse på att vi gör något rätt och legitimerar även det internationella priset vi vann 2017 som Världens Mest Miljövänliga Golfanläggning, säger Magnus Lagerlöf i ett pressmeddelande.

Förutom priset på 25 000 kronor får Ekerum Resort Öland titulera sig årets golfanläggning.

Annons

– Ekerum Resorts renovering av golfbanan visar ett bra samarbete mellan en golfanläggning och lokala myndigheter.Det är ett samarbete där båda parter drog nytta av varandras kunskap för att inte bara skapa en fin golfbana utan också rädda en försvinnande natur, säger Robert Martin, vice ordförande i SGA,

Ekerum Resort Öland har genom sitt arbete med natur- och miljöfrågor kunnat erbjuda sina kunder och anställda en anläggning som har blivit en förebild för andra enligt Svenska Golf Förbundet. År 2014-2015 gjordes en total renovering på banan ”Långe Jan” där inte bara golfspel stod i centrum för renovering utan även den lokala naturen. Tillsammans med Länsstyrelsen i Kalmar län skapades en plan för att återskapa sandiga öländska torrängar. Dessa ängar blev en grogrund för växtligheter som har sitt ursprung på Öland men har minskat snabbt på grund av människans

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons