Annons

Måste hålla tempot uppe: ”Värmen kan bli jobbig”

Under seriespelet har de gjort lika många mål. Nu ska skyttedrottningarna göra upp i ÖM-final. ÖB-sporten kollar upp hur tankarna går för Josefin Nilsson i IFK Borgholm och Färjestadens Ofelia Medhammar.
Fotboll, ÖM • Publicerad 27 juli 2018
Josefin Nilsson i IFK Borgholm och Ofelia Medhammar i Färjestadens GoIF.

Utöver säsongens vanliga upplägg får man inte glömma bort att ÖM går av stapeln mitt i sommaruppehållet. Under lördagens damfinal är det IFK Borgholm och Färjestadens GoIF som ska göra upp om titeln som Ölandsmästare.

– Oj oj oj, vi ligger ju i underläge, säger ”Josse” Nilsson, mittfältaren som leder den interna skytteligan i IFK.

Annons

– Men jag tror att det blir en bra match, säger ”Josse”.

Josefin Nilsson och Ofelia Medhammar har båda två under vårsäsongen hittat nätet fem och samlat på sig fem poäng. Där med leder de alltså respektive lags interna skytteliga. När ÖB-sporten frågar efter lördagens målskyttar är de dock blygsamma.

– Vet i fan, aldrig trott på mig själv när det gäller mål. Men för att vara mitt-mitt är jag ändå nöjd med de jag gjort, säger ”Josse”

Efter Ofelias tippning på 4-0 i finalen och gissar vilka som gör målen lämnar även hon först sitt namn ute.

– Hoppas väl att jag gör ett eller två, men man måste ju vara ödmjuk, erkänner hon tillslut.

Det skiljer två divisioner mellan lagen med IFK i division 3 och Färjestaden i division 1, en klasskillnad som alltså bör märkas av under finalen. Färjestaden tog hem vandringspriset förra året och i år har tjejerna även chansen att ta hem sitt femte raka ÖM-guld.

– Jag har aldrig spelat någon ÖM-final, trodde inte att de var så stort som de är, men när man pratar med lagkamraterna så har man ju förstått att det är de.

– Men det ska bli kul, fortsätter Ofelia Medhammar, som förra säsongen spelade i Kalmar Södra.

Trots att Borgholmstjejerna ligger i underläge inför lördagens match är det såklart inget som slår en ÖM-final och något som ”Josse” ser fram emot.

– Det är jätteroligt, det är kul också att det är på hemmaplan i år.

Annons

Förhandsfavoriterna från division 1 har kanske lite att leva upp till, men det är ingen press som Ofelia känner av.

Vad måste ni göra för att vinna?

– De gäller att vi håller ett högt tempo trots värmen och inte kommer ner i deras tempo, vilket kan vara lätt när man möter ett lag i lägre division, säger Ofelia.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons