Annons

Målvakten anställs av FBC

FBC Kalmarsund utökar bemanningen vid sidan av planen.
Herrmålvakten Kalle Bending-Sörling blir marknadskoordinator i klubben.
Innebandy • Publicerad 15 mars 2019
Kalle Bending-Sörling har delat målvaktsuppdraget tillsammans med Jan Binder under sin debutsäsong i FBC Kalmarsund.
Kalle Bending-Sörling har delat målvaktsuppdraget tillsammans med Jan Binder under sin debutsäsong i FBC Kalmarsund.

FBC Kalmarsund har varit tydliga med att klubben vill ta nästa steg. Både sportsligt på herr- och damsidan, men även när det gäller sponsorintäkter och arbetet vid sidan av planen.

Budgeten låg på drygt fyra miljoner kronor den här säsongen. Nästa säsong är målsättningen att den siffran ska bli fem-sex miljoner. Nu anställer klubben herrmålvakten Kalle Bending-Sörling på marknadssidan. 24-åringen, som kom från Visby inför den här säsongen, ska jobba som marknadskoordinator.

Annons

– Vi har en offensiv plan för att öka vår del av den ökande sponsorkakan i Kalmar. FBC Kalmarsund har en attraktiv produkt och är enda föreningen i Kalmar med två elitlag, vilket tilltalar företagen i strävan att sponsra mer jämställt, säger klubbchefen Per Viberg på klubbens Facebooksida.

I slutet av året räknar Kalmarsund med att få flytta in i nybyggda Kifab Arena i Kalmar.

Herrlaget avslutar den nuvarande säsongen under lördagen, med en betydelselös bortamatch mot seriejumbon Lindås. För damernas del blir lördagens serieavslutning borta mot Hovslätt en generalrepetition inför det stundande SSL-kvalet.

FBC kommer spela första kvalmatchen på hemmaplan i Kalmar sportcenter, söndag 24 mars. Lockerud Mariestad är troligast motstånd där, men hela tre lag i västra allsvenskan har chans på andraplatsen inför helgens avslutningsomgång.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons