Annons

Löpevenemanget ställs in

Löpevenemanget Lighthouse Run ställs in 2019.
Målsättningen är att komma tillbaka 2020.
– Vi vill inte göra något halvdant, säger Ulf Petersén, en av arrangörerna.
Ultralöpning • Publicerad 20 februari 2019
Från Långe Erik i norr till Långe Jan i söder. Lighthouse Run har arrangerats på Öland de tre senaste somrarna. Men inte i år.
Från Långe Erik i norr till Långe Jan i söder. Lighthouse Run har arrangerats på Öland de tre senaste somrarna. Men inte i år.Foto: Arkiv

Lighthouse Run har arrangerats varje sommar de tre senaste åren. Under tre sommardagar 2018 sprang ett 30-tal löpare drygt 17 mil, från Långe Erik i norr till Långe Jan i söder, samtidigt som man samlade in pengar till välgörande ändamål.

Men nu tar evenemanget en paus 2019.

Annons

– Det är framförallt brist på tid som är anledningen, och kanske lite motivation också. Dessutom har det försvunnit några sponsorer som vi haft tidigare år, säger Ulf Petersén.

Petersén är uppvuxen på Öland men numera boendes i Stockholm. Tillsammans med sin svåger har han varit spindeln i nätet i arrangemanget. De har redan siktat in sig på att komma tillbaka 2020.

– Vi har mer annat jobb det här året och vill inte göra något halvdant. Vi har redan bestämt att det blir nästa år istället, men inte exakt hur. Förmodligen med något nytt upplägg, kanske längre sträcka eller så.

Arrangörsduon lägger också ut en krok i hopp om lokala medhjälpare.

– Det är svårt när vi bor Stockholm, man kan inte bara åka ner och reka en torsdagskväll. Vi skulle behöva vara några fler för att kunna göra ett riktigt snyggt och professionellt arrangemang, säger Ulf Petersén.

Ulf Petersén, en av initiativtagare bakom Lighthouse Run.
Ulf Petersén, en av initiativtagare bakom Lighthouse Run.Foto: Arkiv
Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons