Annons

Larsson till Malmö FF: ”Det är hans förtjänst”

Mörbyprofilen och Bergas målvaktstränare Anders Larsson får den stora äran att i dagarna två nästa vecka gästa Malmö FF.
– Nu får man känna sig viktig. Det blir nya infallsvinklar från deras träningar och att få träffa Jonnie Fedel.
Fotboll • Publicerad 18 juli 2018
Anders Larsson till en annan blå förening – himmelsblåa Malmö FF.
Anders Larsson till en annan blå förening – himmelsblåa Malmö FF.

Det är genom öländske Zlatan Azinovic som Larsson har fått erbjudandet att komma ner onsdag och torsdag nästa vecka. Zlatan från Persnäs AIF som tidigare spelade för Malmö FF är numera målvaktstränare i klubben.

– Det ska bli jäkligt häftigt att se hur regerande svenska mästarna gör, konstaterar ”Taxi–Larsson”.

Annons

– Jag är ju skolad av Donald Arvidsson i KFF och har lärt mig massor där. Men Malmö är ändå Sveriges mest framgångsrika lag genom tiderna, det ska bli fantastiskt att få andra infallsvinklar och se en annan miljö.

Larsson har bland annat varit på utbildning i Göteborg tidigare med Zlatan.

– Det är sista ett och ett halvt året som jag lärt känna honom ordentligt och den gemensamma nämnaren är Melker Ellborg.

15–åriga talangen Ellborg som tränas av Larsson i IFK Berga är tagen under Malmö FF:s vingar och har nu följt med deras u–lag till Holland.

– De är väldigt måna om Melker och det är väl mycket hans förtjänst att jag fått den här kontakten.

ÖB–Sporten har tidigare skrivit om att Larsson i början på juli fick möjligheten att delta på Svenska Fotbollförbundets Utvecklingsläger för pojkar födda –03 drar i Halmstad. Han har utbildningen Målvakt Nationell A och är numera utbildad målvaktsutvecklare. Besöket hos Malmö FF har varit på gång ett tag.

– Nu gick det i lås till slut. Jag tar rygg på Zlatan i dagarna två. Jag vet inte riktigt hur han tänkt men det blir väl till att följa med och titta på träningarna.

Målvaktslegendaren Jonnie Fedel är numera MFF:s målvaktstränare sedan drygt tio år tillbaka.

– Nu får man känna sig viktig. Det blir väl till att träffa Fedel och höra honom berätta hur han tänker kring saker och ting.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons