Annons

Lämnar walk over till ÖM–semin

Det blir ingen ÖM–semifinal på damsidan mellan Glömminge–Algutsrum och Mörbylånga som det varit lottat från flera månader tillbaka.
– Det är lite beklagligt, men tyvärr är inte truppen större än så, säger Bengt–Åke ”Jocke” Sjöström.
Fotboll • Publicerad 2 juli 2018 • Uppdaterad 3 juli 2018

Glömminge–Algutsrum skulle ha spelat mot Borgholm i ÖM–vecka 31. Men GAIF kastar redan nu in handduken.

– Ja, vi har inte trupp tyvärr. Fyra eller fem är på semester den veckan och då får jag inte ens ihop elva stycken. Då sa vi att det inte funkar, säger ”Jocke”.

Annons

– De bestämde väl dagarna för någon vecka sedan och då sa vi att ”ni måste bestämma er kvickt nu”. Och då gjorde de det i lördags, tyvärr så tog det lite tid. Tjejerna var väl mer inne på att det är bättre att gå in för serien i höst i stället. Och försöka komma tillbaka nästa år får vi hoppas. Det är lite beklagligt, men tyvärr är inte truppen större än så.

Nu på onsdag spelas ÖM–kvarten mellan Färjestaden och RM på Runvallen. Den matchen blir nu alltså en semifinal på pappret. Även om det fortsatt är oklart hur spelschemat trasslas ihop, vinnaren mellan RM och Färjestaden ska enligt lottningen möta Borgholm i semifinal.

– Det kändes inte rätt att flytta den matchen med såhär kort notis, säger Julius Sääf, RM.

Och när det gäller själva matchen på plan mot FGoIF säger han såhär:

– Vi ska göra vad vi kan för att jävlas med Färjestaden.

Johan BjörlingSkicka e-post
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons