Annons

Kvinna förd till sjukhus efter Victorialoppet: ”Jätteobehagligt”

Värmen gjorde att Victorialoppet blev tufft för många löpare. En kvinna gick omkull vid målgång, behandlades med hjärt- och lungräddning och fick åka iväg med ambulans.
– Vi vet ännu inte hur det har gått för henne, säger Örjan Amnér.
Friidrott, löpning • Publicerad 16 juli 2018

Det var en kvinna i 35–årsåldern som föll till marken precis innan hon skulle gå i mål över de nio kilometrarna.

– Riktigt oroligt och lite läskigt. Jag var där precis då och såg med egna ögon hur hon vinglade till, segnade ner, satte sig och sedan for baklänges till marken, berättar tävlingsledaren Örjan Amnér.

Annons

– Röda korset tillkallades och genomförde hjärt- och lungräddning, använde syrgas och alla möjliga metoder för att få liv i henne.

– Hon var askgrå i ansiktet, de skrek ”Kom igen, vakna”. Det var jätteobehagligt, säger en löpare som blev vittne till händelsen.

Kvinnan fördes iväg med ambulans till Kalmar.

– Vi vet ännu inte hur det har gått för henne. Det sista jag hörde var att hon fått dropp och varit vid medvetande vid åttatiden igår, berättar Örjan.

– Förmodligen värmeslag och vätskebrist i kombination, hon var helt utpumpad och hade tärt på alla resurser.

Det var ett flertal löpare som for illa av värmen i Victorialoppet

– Vi hade till och med elitlöpare som la av på grund av värmen. En del hade druckit för mycket och då blir magen dålig istället, säger Örjan.

– Även om det inte är vårt fel att det är så extremt varmt är det väldigt tråkigt.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons