Annons

Kraaijenbrink tvåa i Falsterbo

En andraplats i debuten på Falsterbo Horsehow. Det blev resultatet för Elin Kraaijenbrink, Föreningen Ölands Sportryttare, när slutkvalen i Amatörtouren startade på Falsterbo Horseshow. ”Hur häftigt som helst”, summerar en nöjd ryttarinna.
Ridsport • Publicerad 10 juli 2018
Elin Kraaijenbrink.
Elin Kraaijenbrink.

Amatörtouren är öppen för kval fram till 17 juni. Ryttare som är anmälda får samla poäng från valfria tävlingar i klasser på 1,20-1,25 meter.

– Det fanns ryttare som tävlade väldigt mycket och det var en viss stress med poäng. Så det var osäkert in i det sista om vilka som skulle få platserna. Jag har tänkt på att tävla för att min häst ska hålla, förklarar Elin.

Annons

De 60 bästa ekipagen fick besked den 20 juni, att de var välkomna att tävla på Falsterbo Horseswhow. Med bara två veckors förberedelsetid hade Elin Kraaijenbrink och hösten Ragusa ett tydligt träningsfokus.

– Det gällde att hålla hästen i samma fina form som tidigare, behålla positiviteten. Hon behöver arbeta mycket och ha roligt. Vi finslipade detaljer och lade in några extra privatträningar. Vi var i vår bästa form så det kändes bra att åka.

På Falsterbo Hosresehow får ekipagen tävla i två kval innan finalen. I det första kvalet startade Elin och Ragusa som fjärde ekipage från slutet.

– Jag visste att många hade ridit snabbt och felfritt. Men jag gjorde min grej.

En felfri runda och andra bästa tiden höll hela vägen och det blev till slut en andra plats av 60 startande. Även Klubbkompisen Sandra Åhlund och hästen Newton fanns med i slutkvalen men lyckades inte pricka någon felfri runda.

Hur kändes det när du red i mål och hörde att du låg tvåa?

– Det var hur häftigt som helst, det var så maffigt med all publik och allt folk. Jag hade varit nervös innan men när jag satte mig i sadeln och började rida fram, fokuserade jag på mig själv. Jag var så glad att ha ridit en felfri runda. Att få komma in på prisutdelningen på den stora arenan med allt folk var ju otroligt. Sedan var det så kul med alla runt omkring som var så glada för min skull.

Det andra kvalet blev inte lika bra. En miss på ett hinder och en placering långt ner i listan, gjorde att Elin och Ragusa missade slutfinalen, men bara med två poäng.

– Jag är jättenöjd. Så klart är det surt att missa finalen med två poäng men det var hård konkurrens och väldigt nära med poängen i resultaten. Jag har haft roligt och en andraplats på Falsterbo kommer jag att leva på länge, förklarar hon.

Framöver väntar nya utmaningar och högre klasser för ekipaget som har sin bas i Glömminge.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons