Annons

Kommunalrådet tror på Kroatien – men hoppas slippa straffar: ”Jobbigt för hjärtat”

Inför söndagens VM-final mellan Frankrike och Kroatien råder det ingen som helst tvekan om var Borgholms kommunalråd, Ilko Corkovic, har sina tankar och sympatier. Men han hoppas slippa ett straffavgörande.
– Jag såg inte senast, för det är så jobbigt för hjärtat och psyket. Jag tog några varv runt i Borgholm med bilen i stället.
FOTBOLL, VM • Publicerad 12 juli 2018
Ilko Corkovic tror på kroatisk vinst mot Frankrike i VM-finalen.
Ilko Corkovic tror på kroatisk vinst mot Frankrike i VM-finalen.

På söndag klockan 17 spelas VM-finalen i fotboll mellan Frankrike och Kroatien. En som kommer att följa matchen med stort engagemang är Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic.

– Det känns som en dröm. Det är ett fantastiskt VM där båda mina lag gick så bra. Sverige har ju gjort ett fantastiskt VM också och jag hade helst velat att de skulle vinna och gå till semifinal, men nu har vi hämnats på England för att de slog Sverige.

Annons

Ilko berättar att han har flera vänner och partikollegor, både i Borgholm och runt om i hela landet, som gläds med honom över de kroatiska framgångarna.

– Jag vet inte hur många grattishälsningar jag har fått. Jag har inte hunnit svara på dem. Det känns att vi är en underdog som många gläds åt.

Inför finalen finns dock ett problem som kan ställa till det för kommunalrådet. En eventuell straffläggning.

– Finalen är på söndag och jag ska springa Victorialoppet då, så jag hoppas att loppet kommer efter. Men jag vågar ändå inte titta på straffarna. Jag såg inte senast, det var så jobbigt för hjärtat och psyket. Jag pallade inte utan tog några varv runt i Borgholm med bilen i stället, haha.

Hur tror du att det går i finalen då?

– Jag hoppas att de inte är nöjda utan gör en bra final, för det finns styrka i den här generationen och så har de en stark bänk också.

– Det här kan bli en jäkla revansch för semifinalen för tjugo år sedan när Kroatien förlorade med 2–1 mot Frankrike och Thuram gjorde sina enda två mål i landslaget i just den matchen. Jag tror att det blir en tät match som mycket väl kan gå till förlängning, men där är vi starka. Jag tippar 1–0 till Kroatien. Jag har en kelgris längst fram som heter Ante Rebić som är teknisk och stark som jag hoppas avgör. Annars får gärna Domagoj Vida i försvaret avgöra på nick.

Under VM har Ilko haft möjlighet att glädja sig åt både kroatiska och svenska framgångar.

– Ja, det är fantastiskt att ha två lag och båda har gått jävligt bra! Jag hade gärna sett en semifinal mot Sverige, men som sagt, Sverige gjorde det fantastiskt. Det är en härlig sommar!

Du trodde ju på Kroatien eller Tyskland i ÖB:s VM-tips inför turneringen?

Annons

– Ja, precis. Jag brukar lägga några slantar och tippa, men nu hann jag inte det. Men jag trodde på Kroatien som vinnare, för jag visste att de hade något bra på gång även om de hade en jättesvår grupp. Men Tyskland kanske var ett lite mer rationellt val, medan Kroatien var lite mer med hjärtat. Men i bland vinner hjärtat över hjärnan.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons