Annons

Klassiska häcken nu ett minne blott: ”Borde skett tidigare”

Fotboll • Publicerad 6 april 2020
Granhäcken längs med ena långsidan på Runvallen har blivit synonym med idrottsanläggningen. Men nu är den nedsågad och ska ersättas med ett stängsel.
Granhäcken längs med ena långsidan på Runvallen har blivit synonym med idrottsanläggningen. Men nu är den nedsågad och ska ersättas med ett stängsel.Foto: Magnus Jansson

De som någon gång besökt RM och Runvallen kan inte ha missat den höga granhäcken som sträckt sig längs med och tätt intill fotbollsplanens västra långsida. Men efter många år och ett oändligt antal stoppade snedsparkar så är häcken nu nedsågad.

– Vi fick granbarkborrar i den. Många granar var redan döda och på två års sikt hade nog hela häcken varit brun. Det var liksom inget alternativ att vänta, egentligen kanske det borde ha skett tidigare, säger RM-ordföranden Anders Arvefalk.

Annons

– Men den har ju varit en otroligt bra bollmotare, får man säga. Bollarna har ofta rullat ner på rätt sida...

”Många granar var redan döda och på två års sikt hade nog hela häcken varit brun”.
”Många granar var redan döda och på två års sikt hade nog hela häcken varit brun”.Foto: Gustav Schön

Föreningen ska nu ersätta häcken med ett traditionellt stängsel.

– Ett sådant man ser kring många fotbollsplaner, tre meter högt ungefär. Vi ska plantera lite växter, och murgröna som växer upp så att det blir en grön vägg istället för nät. Det känns ju lite konstigt att sätta upp ett sådant. Jag ska inte säga att det är anstaltskänsla, men ett sådant nät ser ju inte så naturligt ut på Runvallen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons