Annons

KFF-legendar coachade Färjestaden när Kalmar AIK degraderades

Ordinarie tränarduon var borta. Då fick Håkan Lindqvist vikariera på FGoIF-bänken när laget förlorade serieavslutningen mot Kalmar AIK.
– Att coacha är alltid roligt. Då händer det ju grejer, säger KFF-legendaren.
Fotboll, div. 4 herr • Publicerad 8 oktober 2018
Robin Sjöö satte Färjestadens reduceringsmål i slutminuterna.
Robin Sjöö satte Färjestadens reduceringsmål i slutminuterna.

Lindqvist fanns med i tränarstaben redan i bortamötet mot Hossmo. I helgens serieavslutning mot Kalmar AIK hade han huvudansvaret när Måns Fredriksson och Roger Bernhardsson var på tränarutbildning.

– Mot Hossmo var bara Måns iväg, men då var jag med för att kunna lära mig namnen på alla, haha, säger Lindqvist.

Annons

Har du fått blodad tand nu?

– Äh, att coacha är alltid roligt. Då händer det ju grejer. Men att stå på en konstgräsplan två-tre gånger i veckan är jag inte så sugen på.

Färjestaden hade ingenting att spela för men inledde starkt. När knappt 20 minuter var spelade blev mittbacken Jonatan Jansson frilägesutvisad. Då svängde pendeln över till Kalmar AIK:s fördel.

– Det blev naturligt att de tog över spelet. Men det var en rätt jämn match och vi saknade inte chanser.

Håkan Lindqvist, legendarisk Kalmar FF-spelare, coachades Färjestadens GoIF när Kalmar AIK åkte ur serien.
Håkan Lindqvist, legendarisk Kalmar FF-spelare, coachades Färjestadens GoIF när Kalmar AIK åkte ur serien.

Gästernas ledningsmål kom efter drygt en halvtimme. Ledningen utökades när timmen var spelad. Däremellan brände Färjestaden en straff i den första halvleken. Under avslutningen av matchen kom hemmalaget inte närmare än en reducering genom Robin Sjö i slutminuterna.

Kalmar AIK gick en överlevnadskamp i den sista omgången. Trots de tre poängen så förlorade man slaget, eftersom bottenkonkurrenten Kalmar Södra vann stort hemma mot Tuna. Det innebär att klassiska ”Klubben” spelar i division 5 nästa säsong.

Kalmar FF-legendaren Håkan Lindqvist fick bevittna degraderingen av den historiska kombattanten. Den sportsliga rivaliteten är naturligtvis borta sedan länge.

– Den tiden och den fajten är förbi. Jag känner ”Stegen” och Jägerbrink (Johan Steglander och Håkan Jägerbrink, KAIK-tränare) väl, så det är lite tråkigt såklart. Annars är det bara att konstatera att så är livet ibland, säger Lindqvist.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons