Annons

Karlberg kan hamna i FBC Ungdom – men också gå förlorad: ”Inget klart”

FBC-truppen till kommande säsong är snudd på spikad.
Men Jonathan Karlbergs framtid är högst oklar.
– Jag har inget klart till nästa säsong, konstaterar 24-åringen.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 1 juni 2023
Jonathan Karlbergs vara eller icke vara i Kalmarsund är ännu osäkert.
Jonathan Karlbergs vara eller icke vara i Kalmarsund är ännu osäkert.Foto: Mattis Andersson

Under de två senaste säsongerna har Jonathan Karlberg plockats in som förstärkning under säsongen. Efter att ha gjort bra ifrån sig bekräftade den tidigare klubbchefen Per Viberg för drygt en månad sedan att FBC Kalmarsund ville ha forwarden kvar.

– Han har ett kontraktsförslag som ligger och vi vill ha honom kvar. Vi tror att han kan ha en roll här med mycket speltid, men beslutet ligger på honom och han har några andra erbjudanden. Hur som helst vill vi komma fram till ett beslut så snart som möjligt, sa Viberg då.

Annons

Men nu menar Karlberg själv att diskussionerna lagts på is.

– Jag har haft kontakt. Sen när det med (Adam) Kallenberg och Viberg hände så kallnade det lite. För min del är det väl att jag vill ha speltid vilket tog på mig lite i slutet, även fast jag visste att det skulle vara tufft, säger Karlberg som under slutspelet fick få spelminuter.

Finns det intresse från andra SSL-lag?

– Det finns väl några intressen på olika nivåer men om jag blir kvar i Kalmar så ser jag nog allsvenskan med FBC Ungdom där jag ändå kanske får chanser i SSL eller tillbaka till moderklubben (CL98) som mest troligt. Men allt hänger på hur motiverad jag är att försöka satsa och slå mig in mer kontinuerligt nu när jag ändå fått känna på högsta nivån.

Så FBC Ungdom ligger nära till hands?

– Nära till hands, men inte så nära.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons