Annons

Kaptenens succé kan räcka långt: ”Då måste förbundskaptenerna titta åt hans håll”

Elva timmar i buss – göra jobbet.
Sedan elva timmar hem igen.
– Vi gör ändå 60 minuter med hyfsad kvalitet, eller tillräckligt bra, efter den långa resan, säger Kalmarsunds huvudtränare Viktor ”VG” Gustavsson.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 28 november 2022
Emil Johansson, till höger, är fastcementerad i landslaget. ”VG” tror att även Anton Nilsson kan bli aktuell i framtiden.
Emil Johansson, till höger, är fastcementerad i landslaget. ”VG” tror att även Anton Nilsson kan bli aktuell i framtiden.Foto: Mattis Andersson
Innebandy, SSL herr

IBK Dalen-FBC Kalmarsund 5-7 (0-2, 3-4, 2-1)

Målen: Kevin Haglund 2, Tim Nyander, Kim Nilsson, Simon Nilsson, Filip Stjernberg, Anton Nilsson.

Kvarnligan:

3) Anton Nilsson

Hade enligt den interna statistiken endast två bolltapp på hela matchen. Då har han ändå många passningar framåt i banan och mycket bollvinster. Antog en nygammal roll i Jan Bürkis frånvaro.

2) Filip Stjernberg

Var verkligen en offensiv motor i tredjelinan. Har sitt sedvanliga hårda slit defensivt men har nu också börjat få det att lossna allt mer offensivt.

1) Kalle Bending

Lyckades med flera räddningar som verkligen inte var självklara och höll Dalen nollade under nästan halva matchen. Visar inte någon nöjdhet efter VM-guldet.

FBC Kalmarsund är kvar på endast två poängtapp även efter omgång nio. Dalen kunde aldrig riktigt störa även om de vid flera tillfällen var på väg in i matchen.

– Vi gjorde varken någon jättebra eller jättedålig match. Det var något mitt emellan. Vi var bra när vi behövde vara det och det är en styrka i sig. Vi lyckas vara effektiva i de lägena när Dalen är på gång. De är ju det ett par gånger och jag tycker de gör en bra match efter sina förutsättningar. Jag tycker de utmanar oss, säger ”VG”.

Annons

I det hårda matchandet FBC är inne i är det viktigt att få en bra fördelning på spelade minuter.

– VI har gått runt på mycket folk. Vi slår också ut målskyttet på alla tre formationer för tillfället. Just med den här belastningen är det viktigt. Vi känner en stor trygghet i det och det är en stor skillnad om man jämför med förra hösten.

Detta gör att man kan ställa upp med ett starkt lag även i cupmatchen på onsdag mot Jönköping.

– Annars tror jag absolut vi hade behövt vila folk. Det är tre veckor där det är väldig tajt schema nu.

En som har en otroligt stark säsong bakom sig och som var bäst på planen mot Dalen var lagkaptenen, Anton Nilsson.

– Han borde kunna vara med i snacket om en plats i landslaget nu. De har inte så mycket på vänsterkanten, framför allt inte ”rightare”och det kommer att behövas de närmsta åren.

– Kan han bara fortsätta på det spåret han är på nu med fortsatt utveckling, då är jag säker på att förbundskaptenerna måste titta åt hans håll.

Den 28-årige försvararen har gått från att vara en väldigt defensiv back till att nu hota även offensivt, i match efter match. Gustavsson tror att det kan bli aktuellt med spel i blågult i framtiden.

– Ett litet kliv till så kan det verkligen bli så.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons