Annons

”Jacke” nöjd SM-vinnare för GAIS: ”Öland garant för guld”

SM-guld i Beachsoccer brukar vara en öländsk specialitet. Men i år var regerande mästarna Glömminge inte med. De öländska framgångarna skedde den här gången i GAIS-tröjor istället.
BEACHSOCCER • Publicerad 16 juli 2018
Jacob Petersson tog ett efterlängtat SM-guld.
Jacob Petersson tog ett efterlängtat SM-guld.

När SM i beachsoccer avgjordes i Kalmar var inte förra årets mästarlag, Glömminge med. I stället gick vinsten till göteborgska GAIS, som slog Norsjö på straffar i finalen. En av spelarna i vinnarlaget är ölänningen Jacob ”Jacke” Petersson. Han var påtagligt nöjd med segern.

– Ja, den är riktigt skön, för jag har ett försmädligt SM-silver från 2015 i beachfotboll mot Glömminge. Jag spelade med Böda/Högby då och förlorade på straffar. Så det var väldigt skönt att ta det där guldet.

Annons

Du spelar för GAIS, vad är din koppling dit?

– Glömminges målvakt (Adam Gustafsson), som har stått i deras mål under de åren de vunnit, bor i Göteborg och spelar med GAIS futsal nu. När Glömminge inte kunde köra vidare i år drog han och Marcus Rydasp som också bor i Göteborg ihop spelare från Glömminge och andra som har spelat beachfotboll.

Och nu väntar Euro Winners Cup i Portugal?

– Ja, det är det stora målet med satsningen, så det tror och hoppas vi på i alla fall. Hade jag fått chansen till det så tackar jag gärna ja till det.

Vilka fler ölandsbekanta är med i laget?

– Det är ju Viktor Byström, Johannes Lagesson, Daniel Serell, Adam Gustafsson och Emil Sjöstedt. Och så Magnus Rydasp som ledare. Så det är ganska mycket Öland i laget – och det verkar vara en garant för att vinna beachsoccer-guld. Det har ju varit ett vinnande koncept de senaste åren...

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons