Annons

Ironmans förbryllande webb-miss: ”Fattade ingenting”

Det spekuleras huruvida Ironman Kalmar kommer att fortsätta eller ej.
Under sommaren späddes triatleternas huvudbry på – till följd av ett misstag.
– Jag själv fattade ingenting, medger Magnus Nyberg, tävlingsledare på Ironman i Kalmar.
Ironman • Publicerad 18 juli 2023
Ironman-deltagarna kan andas ut. Tävlingen i Kalmar kommer inte att halveras.
Ironman-deltagarna kan andas ut. Tävlingen i Kalmar kommer inte att halveras.Foto: Joacim Andersson

Den tionde upplagan av Ironman Kalmar är en dryg månad borta. Under sommaren har Ironman aviserat vilka tävlingar som planeras att gå av stapeln under nästa år, 2024. Kalmar finns på listan men till en början var det många som höjde på ögonbrynen. Den lokala tävlingen stod nämligen uppsatt som Ironman Kalmar 70.3, alltså en halvdistans, på Ironmans hemsida.

Detta skapade förvirring bland eventuella deltagare.

Annons

– Det var många som som hörde av sig och undrade vad det var frågan om. Jag själv fattade ingenting. Men vi hörde av oss och det visade sig faktiskt att det var någon som skrivit fel och nu är det åtgärdat, säger Nyberg.

Så här såg det ut på Ironmans hemsida.
Så här såg det ut på Ironmans hemsida.Foto: Skärmdump/Ironman

Det finns andra Ironman-tävlingar som har bytt en hel distans mot en halv.

Finns det tankar på det?

– Nej, det gör det inte. Detta är så pass inarbetat nu så jag tror inte att det skulle vara rimligt och det har aldrig varit på tal. Det hade varit konstigt också med tanke på att vi har en halv i Jönköping redan.

En annan sak det också har spekulerats i är att det skulle kunna komma att arrangeras på en annan helg. Tävlingen krockar ju bland annat med Ironman i Köpenhamn.

– Det är klart att det är lite stökigt att den ligger samma helg. Men det är denna helgen som fungerar av olika anledningar. Jag tror att det blivit lite spekulationer på grund av att Frankfurt också kanske kommer att flytta till samma helg eftersom det kommer att krocka med Fotbolls-EM (som arrangeras i Tyskland).

Samtidigt som det diskuteras på vilken helg tävlingen ska anordnas finns det enligt Nyberg inget nytt kontrakt påskrivet vilket innebär att tävlingens existens i Kalmar kommande år inte är klar. Enligt flera uppgifter till Ölandsbladet ska det dock vara så gott som klart med en förlängning av kontraktet.

– Samtalen pågår ju fortfarande mellan parterna men ambitionerna från båda sidor är att det ska fortsätta, hoppas och tror jag. Vi har varit konstruktiva men det tar ju lite tid när det ska förankras med kommunen (Kalmar). Det är ju mycket andra evenemang de också arbetar med, som Håkan Hellström nu till exempel. Men vi hoppas nå fram och kunna presentera något snart.

Årets tävling arrangeras den 19 augusti.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons