Annons

Insamling till Arne: ”Har överträffat alla förväntningar”

Igår eftermiddag startades en insamling till Arne Svensson och FIK Färjestaden för att ersätta det som brann upp för klubben i söndags.
På tisdagseftermiddagen klev insamlingen upp över 50 000 kronor efter att över 200 personer skänkt pengar!
Friidrott • Publicerad 17 juli 2018
Arne Svensson.
Arne Svensson.

– Jag är chockad, det har bara rasslat till, säger Isabella Olsson som är svärdotter till Arne Svensson och startat insamlingen.

– Det är helt otroligt, jag trodde aldrig att det skulle bli sådan uppslutning.

Annons

– Man blir så bedrövad av det som hänt och då började vi snacka om en insamling på Facebook. Arne själv har ju så mycket att styra med efter branden så vi drog igång det, berättar Isabella.

Hennes mål med insamlingen ”Stöd FIK Färjestaden efter branden” var 1 000 kronor. Det hade redan 25–faldigast vid niotiden på tisdagsmorgonen. I skrivande stund 24 920 kronor. Drygt 118 personer hade skänkt pengar.

– Det är ju en jäkla massa pengar. Jätteroligt, hoppas det fortsätter. Jag är själv inte så haj på sociala medier men bad en av killarna i klubben att hjälpa mig att dela insamlingen och sedan rasslade det till hela tiden, säger Arne själv.

Han har faktiskt dessutom fått in lite pengar från annat håll.

– Det var en person som swishade 1 000 kronor rakt över till mig och sedan fick jag meddelande från ett företag att jag kan räkna med 5 000 kronor i sponsring, berättar Arne som haft ett hektiskt dygn.

– Det är många som hört av sig och tycker det här är jobbigt så klart, både i klubben och utanför.

Han hoppas nu få hjälp även av kommunen.

– Det handlar först och främst om att de kan hjälpa till att riva skjulet så jag slipper gå där och såga ner allt och asa bort. Jag har pratat med Yngvesson (Henrik, kommunalråd) som sagt att vi ska få hjälp. Vi får se lite vad de kan göra.

Hur mycket vågar du hoppas på att insamlingen ger till slut, Isabella?

Annons

– Jättsvårt att säga, 30 000 kronor känns ju inte omöjligt nu. Det fina med sociala medier är ju när en god sak sprids på det här viset. Vi är ju tacksamma för varje krona.

Även detta mål visade sig vara lågt räknat. 14:30 på tisdagseftermiddagen, fem–sex timmar efter att ÖB–sporten pratat med Isabella Olsson så var insamlingen uppe i 51 000 kronor – med 208 givare!

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons