Annons

HFF-spelaren på skidsemester - bara månader efter benbrottet

Två benbrott och flera operationer i december.
I mitten av mars åker Jonas Almgren skidor.
– Jag tar hellre högersvängar än vänstersvängar, säger 39-åringen.
Fotboll • Publicerad 21 mars 2019
Jonas Almgren ägnade sig enbart åt skidåkning de första dagarna. På onsdagen vågade han testa snowboarden också.
Jonas Almgren ägnade sig enbart åt skidåkning de första dagarna. På onsdagen vågade han testa snowboarden också.Foto: Privat

Både sken- och vadbenet i Jonas Almgrens högra ben gick av i samband med den olycklig närkampen i Rällacupen i december. Högsrumsspelaren genomgick flera operationer och en spik sattes in längs hela benet.

Tack vare den tekniken slapp 39-åringen gips. I en intervju med ÖB-sporten veckan efteråt berättade han optimistiskt om sin bokade skidresa.

Annons

Den här veckan – drygt tre månader efter de dubbla frakturerna – är Almgren på plats i nordöstra Italien tillsammans med familjen. Tro det eller ej, men han åker faktiskt både skidor och snowboard.

– Högerbenet är lite klent och det är väldigt stötkänsligt, men så länge jag har tryck så går det bra. Det går inte riktigt hela dagarna, jag får åka hem och vila emellanåt, säger 39-åringen på onsdagsmorgonen.

– Benet går ju inte sönder, det känns bara jäkligt obehagligt ibland. Jag har en förhöjning efter operationerna, så det är som ett benskydd som ligger och trycker mot pjäxan. Jag tar hellre högersvängar än vänstersvängar...

Jonas Almgren har dessutom problem med frakturen i skenbenet, som inte riktigt läkt som den ska. Han ska på återbesök i april och är förbjuden att jogga fram tills dess.

Fantastiskt eller dumdristigt, vilket ord passar in bäst som beskrivning här?

– Ja, det kanske är lite tjockskallighet.. Men hela familjen såg fram emot den här resan sedan lång tid tillbaka, och jag har inte haft någon annan tanke än att jag ska stå på skidorna. Jag har verkligen haft fokus på det i träningen, vilket har hjälpt mig där. Det har gått väldigt bra.

När blir första matchen på Rällavallen?

– Ambitionen är att kunna vara med och leka, men vi får se när det blir. Det beror på när jag får börja springa igen. Vårsäsongen känns för ambitiöst i alla fall.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons