1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hegender historisk - tog klubbens första SM-medalj

Borgholms CK bildades i januari 2017. I söndags skrev Henrik Hegender klubbhistoria i Ludvika. Detta när han cyklade hem klubbens första SM-medalj.
Henrik Hegender klev upp först på prispallen. Och är också Borgholms CK:s första SM-medaljör.

På mountainbike tog han SM-brons i långlopp, 81 kilometer. Henrik kom i mål på tiden 3:16:10. Två minuter och tolv sekunder ifrån silvret.

– Det här är min andra SM-medalj. Den första tog jag för tjugofem år sedan. Men det var i stafett på racercykel.

Men bronspengen kunde mycket väl ha blivit ett silver. Om det inte vore för en strulande kedja.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det blev kedjehopp halvvägs. Då tappade jag många placeringar. Men med två mil kvar kom jag ikapp och hade rygg på silvermedaljören, säger Henrik Hegender under måndagen.

Distansen är en maratondistans inom mountainbike. Och tävlingen genomfördes under extrema väderförhållanden. Av de fyrtio som startade i H50-klassen så avbröt sju cyklister. Och som om det inte var nog med värmen. Loppet avslutades med en lång uppförsbacke.

– Jag blev tvungen att släppa hoppet om silvret där. Det tog på krafterna att cykla igen alla placeringar. Och det var extremt tufft med värmen. Så man ska vara stolt om man lyckades ta sig i mål.

Finnmarksturen stod värd för SM i långlopp i år. Och i sportklassen, klassen under elit, tävlade ytterligare fyra cyklister från Borgholms CK. Bästa öländska placering där stod Carl Johan Ekelund för. Han slutade tia.

Härnäst väntar landslagströjan och racercykeln för Henrik. I våras kvalade han och Lasse Karlsson in till veteran-VM i Polen. Det loppet cyklas den första september i år.

– Vi får se hur det går. Men det är platt i Polen och det passar mig.

Öländska placeringar i Finnmarksturen/SM:

Moutainbike

XCM SM H50:
3. Henrik Hegender
Sportklassen:
10. Carl Johan Ekelund
24. Carl-Johan Berletin
35. Markus Von Zweigberk
DNF. Fredrik Schelin.

Läs mer

Sport

Sheffield söker efter nya samarbetsklubbar

”Får tänka lite nytt i år”

Öland

Borgholm: En lekplats med något för alla

Efter tre-fyra månaders arbete står nu den nya lekplatsen i Södra parken klar. ”Äntligen!”, sa parkingenjör Stefan Andersson Junkka i sitt invigningstal.

Sport

Lindqvist utbytt innan OAIK rasade samman

Släppte in fem mål 20 minuter

Öland

Önskemål: ”Klipp inte vägrenar under sommaren”

Låt bli att klippa vägrenar under maj, juni och juli. Det är ett önskemål från fyra privatpersoner i en skrivelse till Borgholms kommun.

Öland

Bar satte stopp för bad

Stopp för badare längst ut på Sinus-bryggan, då agerar kommunen.

Öland

Bonde-Simon har hittat sin fru

Simon Ohlsson hittade ingen fru när han sökte i tv-programmet ”Bonde söker fru”. Men nu är lyckan fullständig tillsammans med Amanda Håkansson.