Annons

Här är förutsättningarna inför helgens matcher

Sammanlagt nio matcher mellan fredag-söndag. ÖB-sporten går igenom läget inför helgens innebandy.
Innebandy • Publicerad 24 januari 2020
Lagkaptenen Malin Andersson och hennes FBC Kalmarsund spelar dubbla matcher i Kifab Arena.
Lagkaptenen Malin Andersson och hennes FBC Kalmarsund spelar dubbla matcher i Kifab Arena.Foto: Magnus Jansson

SSL, herr

Lördag: Visby IBK (14) -FBC Kalmarsund (4)

Annons

Kommentar: Med nio omgångar kvar så parkerar FBC fortsatt på fjärde plats, en position som, om man behåller den ända till slutet, innebär att laget slipper tättrion i ett slutspel. Kalmarsund fick sig en liten läxa mot Höllviken senast och bör vara revanschsuget. Det kommer inte att göra sig själv, men gästerna får självklart gå in som stor favorit mot tabelljumbon som förlorat fem raka matcher på hemmaplan. 2-5.

Division 1, herr

Lördag: FBC Kalmarsund Ungdom (8) - Linköping FBC (9)

Kommentar: Detta skulle kunna vara ett nervöst möte precis ovanför strecket. Men de båda 19-poängarna har hela elva pinnar ner till Sävsjö på nedflyttningsplats. Sju omgångar återstår och för FBC Ungdom, som inkasserat två raka förluster i Färjehallen, är ett trendbrott efterlängtat. Om man bara visar bättre effektivitet än mot Olofström senast så finns definitivt chansen. 4-3.

Division 2, herr

Fredag: SSG IF (10) - Ingelstad IBK (4)

Kommentar: Ingelstad, Gränna och CL98. Nedflyttningshotade SSG har tuffa veckor framför sig och tar man poäng mot något av lagen på övre halvan så har man gjort det riktigt, riktigt bra. Morgan Nybergs gäng skulle behöva en skrälltrea och om man bara får ställa hyfsat ordinarie lag på planen så finns definitivt chansen mot smålänningarna. Höstens möte vann Ingelstad med hela 10-2. Vi tror på en tajtare drabbning här, men samma utgång. 4-6.

Division 4, herr

Söndag: Mörbylånga GoIF (10) - CL98 B (3)

Kommentar: B-lag är ofta luriga att bedöma och truppens slagkraft kan variera. Men CL98 är en talangfull förening och bilagans tredjeplats i tabellen skvallrar om att en tuff uppgift väntar Mörbylånga. Av sina två segrar den här säsongen så har nästjumbon tagit en i Skansenhallen. Vi tror INTE att andra hemmatrean kommer här. 2-7.

Annons

Allsvenskan, dam

Lördag: FBC Kalmarsund (3) - Fröjereds IF (6)

Söndag: FBC Kalmarsund (3) - IBK Lockerud Mariestad (3)

Kommentar: En ny dubbelhelg mot lag från västra allsvenskan, men den här gången på hemmaplan. FBC har vind i seglen efter tre raka trepoängare och det är sex pinnar upp till den sista kvalplatsen. Fröjered samt Lockerud Mariestad, de två senaste säsongernas SSL-kvalkombattant, är luriga motståndare och den här helgens känns väldigt oviss på förhand. Men vi tror på seger mot Fröjered och en tät förlust mot den västra allsvenskans tabelltrea.

Division 1, dam

Lördag: SSG IF (4) - Östra SK (6)

Kommentar: Tar SSG över tredjeplatsen i helgen? Chansen är god vid tre poäng mot Östra, eftersom Värnamo tar emot seriesuveränen Craftstaden. Få lag kommer till Torslundahallen och plockar poäng, och vi tror att Östra får inkassera en ny förlust mot öländskt motstånd efter nederlaget mot FBC Ungdom senast. 6-3.

Söndag: FBC Kalmarsund Ungdom (2) - FBC Karlskrona (4)

Kommentar: 18 poäng av 18 möjliga på hemmaplan den här säsongen. Det ska mycket till för att Karlskrona ska sabba den fina FBC Ungdom-sviten, trots att gästerna faktiskt har fem raka matcher utan förlust. Kommer hemmalaget upp i vanlig nivå så blir det tre nya poäng här. 5-2.

Division 2, dam

Annons

Söndag: SSG IF B (7) - Mörbylånga GoIF (6)

Kommentar: Säsongens andra derby lagen emellan. Mörbylånga tog sin första seger i hemmamötet i början av november som slutade 7-4. Nu får gästerna gå som knapp favorit mot bottenkonkurrenten, och det är chans till ett nytt trendbrott efter tre raka Mörby-förluster. 2-4.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons