Annons

Halv meter snö på konstgräsplan: ”Lutar åt stängt hela veckan”

Snökaoset saboterar fotbollsträningarna och de första försäsongsmatcherna.
– Om det mot förmodan slutar snöa nu tar det två dagar att få planen i ordning, säger Bertil Johansson, planskötare på Tallhöjden i Färjestaden.
Fotboll • Publicerad 27 februari 2018
Bertil Johansson, planskötare på Tallhöjden i Färjestaden.
Bertil Johansson, planskötare på Tallhöjden i Färjestaden.

Vi snackar klassiskt sisyfosarbete. De flesta har fullt sjå med att bara hålla undan snön ett slag från uppfarten till garaget. Bertil Johansson har en hel konstgräsplan att röja undan.

– I det här läget har folk förståelse och de jag pratat med har planerat in annan verksamhet, säger han efter att ha skottat hela tisdagsförmiddagen.

Annons

– Det ligger en halv meter snö därute, det är vad som kommit sedan i söndags. Det jobbiga är att det kommer i vågor och blixtersnabbt med ny snö. Bara jag tog en kaffe var det lika mycket igen utanför kansliet.

Konstgräsplanen i Borgholm är avstängd åtminstone till och med onsdag. I Färjestaden ställer de in dag för dag.

– Men om det mot förmodan slutar snöa nu tar det två dagar att första skotta och sedan få planen i ordning för spel, säger Bertil vid lunchtid på tisdagen.

Har du nån långtidsprognos då?

– Ja, som det känns nu lutar det åt stängt hela veckan. Det ser ju väldigt illa ut enligt SMHI:s prognos, säger Bertil.

– Mitt största problem nu är var jag ska göra av snön, det är så mycket att kommunen måste komma och köra bort en del för att kunna få ordning här.

Helgen som gick var det inställda matcher både på Borgholms IP och Tallhöjden. Helgen som kommer spelar Färjestadens och Borgholms damer samt Mörbylångas, RM:s och Glömminges herrar på de öländska planerna och flera andra lag ska göra sina första försäsongsmatcher på andra sidan sundet.

– Tråkigt med inställda matcher men det går inte att trolla med knäna, i bästa fall går det att flytta fram dem. Vi har planerat annan träning den här veckan, säger Johan Hellsten vars Färjestaden har inbokade matcher mot Nättraby samt IFK Kalmars ungdomslag i helgen.

En annan fråga man vill ha svar på är förstås om tränare Andreas Prins kommer ta över traktorn själv och röja planen i Borgholm.

– Haha, bara de sätter ner en till mig ska jag nog fixa det, annars gör vi som förr, pulsar i snön!

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons