Annons

HAIK hade inget att sätta emot Rockneby: ”Klart bättre än oss”

Efter fyra raka segrar i serien för Hulterstad tog det tvärstopp när man gästade Rockneby. Hemmalaget körde över HAIK och vann till slut med hela 6–0
– Ett platt fall. Vi var inte på tårna och de var rätt så bra faktiskt, säger HAIK:s lagledare Janne Eriksson.
FOTBOLL, DIV. 6 • Publicerad 13 juni 2018
HAIK hade en tung tisdagskväll mot Rockneby.
HAIK hade en tung tisdagskväll mot Rockneby.

Rockneby, som närmast kom från en 1–6-förlust mot Bergkvara, tog tag i taktpinnen direkt i matchen och efter drygt tjugo minuter gjorde man matchens första mål. Även 2–0 slank in innan halvtidspausen.

För att komma in i matchen gjorde HAIK en del taktiska förändringar inför den andra halvleken.

Annons

– Vi bytte från 3–5–2 till 4–4–2 och tryckte upp backlinjen, men det hade egentligen ingen effekt. Det blev istället att vi åkte på kontringar och då rann det iväg till 0–6. Så det var fel dag från början till slut, säger Hulterstads lagledare Janne Eriksson, som var imponerad av motståndet.

– De var fysiskt tunga och hade ett väloljat spel helt enkelt. De rullade runt på mitten och kom loss väldigt bra. Vi hade inget att sätta emot, säger han.

– De var steget före hela tiden, hela vägen. Vi hade inte speciellt många chanser. De var klart bättre än oss, så fortsätter de med det här laget kommer de plocka många placeringar.

Enligt Eriksson var resultatet en kombination av en bra motståndare och en blek insats från HAIK.

– Vi hade inte någon bättre dag, det ska jag villigt erkänna. Men det är svårt att dra några slutsatser på det. Vi hade en dålig dag och de var bra helt enkelt och då blir det sådana här siffror.

– Nu drar vi ett sträck över det här och så börjar vi om på lördag (mot Bergkvara, reds. anm).

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons