Annons

Vem vann egentligen? ”Han struntade i överdomaren”

Nina Karlssons seger i Intermedière omgavs av dramatik. Hon hade nämligen inte klassens högsta betyg. Men överdomare Ulrika Lönn, tilldömde Jacob Nörby Sörensen från Helsingborg, gult kort för att han vägrade att lyda hennes uppmaning att lämna framridningsbanan efter avslutad ritt.
Ridsport • Publicerad 5 april 2018 • Uppdaterad 15 maj 2018
Nina Karlsson och ”Danne”.

– Han struntade i vad överdomaren sa och det får ju bara vara max fem ekipage på framridningen, så de kunde ju inte gå in. Det blev ju lite drama där när han inte gick ut trots att överdomaren sa till jättemånga gånger.

Men det var du som fick segerrosetten på tävlingen?

Annons

– Domaren sa före prisutdelningen att den andra ryttaren fråntas segern och tilldelas gult kort på grund av dåligt uppförande mot överdomaren. Men i resultatsystemet står det kvar att Jacob Nörby Sörensen vann.

Vad händer nu?

– Jag har inte fått någon information om att jag blev tvåa istället för vinnare. Det är ju alltid konstigt att inte vinna på bäst poäng, men domaren var väldigt tydligt mot oss ryttare att så skulle det vara.

När Ölandsbladet ringer upp överdomare Ulrika Lönn är informationen knapphändig.

– Han (Jacob Nörby Sörensen, reds.anm.) kom etta, du får rätta dig efter det som står i equipe (datasystem för tävlingsresultat, reds.anm.), något mer vill jag inte kommentera.

Men Nina Karlsson fick förstapriset?

– Ja, det fick hon, men han fick ett gult kort och han vann. Jag vill inte säga mer än så.

Fick Jacob Nörby Sörensen ett gult kort på grund av dåligt uppförande?

– Det vill jag inte kommentera.

Men hur kunde han vinna om han fick ett gult kort? Hade han åkt från platsen?

Annons

– Jag vill inte kommentera mer. Hon fick den blågula rosetten men han vann. Jacob får behålla resultatet som seger.

Ska det starta någon utredning nu?

– Det vet jag inte.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons