Annons

Tog sitt första SM–guld i karriären

Det blev Ellen Perssons första SM–guld när hon vann SM—milens K22–klass på torsdagen.
Ida Nilsson fixade bronset i seniorklassen för tredje året
Friidrott, SM–milen • Publicerad 15 juni 2018
Ellen Persson.
Ellen Persson.

Sju mil kortare än vanligt – ungefär. Ida Nilsson pressade in SM–milen på schemat mellan stentuffa terrängloppet Birkebeijnerlöpet förra helgen och Öland ultra på lördagen. Hon löste uppgiften på tiden 35:09, halvminuten efter Hanna Lindholm som är klar för VM på marathon. Lindholm, född –79, plockade även hem K35–klassen för Ida som är född –81.

Men det blev även ett guld för Högby. Ellen Persson som för två veckor sedan gjorde succé på Stockholm marathon tog hem K22–klassen med tiden 37,22.

Annons

– Jättekul, hennes första SM–guld, säger nestor Calle Nilsson.

Tiden gav en 14:e plats i senior-klassen. Förra året tog Ellen bronset i tävlingen, hon har även brons på terräng–SM. För Högbys herrar blev det spurtduell, femteplats för Love Carlsson i M22 med 33,05 och sjätteplats för Erik Karlsson med 33,06 .

Ida Nilsson tar sig nu vidare till Öland ultra där hon förmodligen blir svårslagen trots den oömma uppvärmningen.

– Hon och Islänningen Pétur Bjarnason (tävlande för Ocab) är favoriter på långa distansen, säger Calle.

– Det är 90 stycken anmälda till tävlingen. 20 fler än ifjol, kul att det ökar och en bra siffra såhär innan turistsäsongen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons