Annons

Glömminge vann första matchen: ”Börjesson aldrig varit så vältränad”

Glömminge rivstartade försäsongsmatchandet med propagandalir första halvleken mot Hossmo och 4–2 till slut.
– Vi hittar fina kombinationer. Vi ska inte parkera bussen i år, säger tränare Tobias Bengtsson.
Fotboll, träningsmatch • Publicerad 9 mars 2018
Emil Börjesson dammade in en frispark och ett nickmål.
Emil Börjesson dammade in en frispark och ett nickmål.

Det var en hel del osäkerhet inför matchen på Gasten i Kalmar.

– Vi har inte kunnat köra fotboll på två veckor och bara spelat på halvplan tidigare, konstaterar ”Tobbe” som fick beskeden han ville.

Annons

– Det är bara ett lag på banan. Första 45 minuterna hittar vi kombinationerna vi vill, spelar oss genom hela deras lag fram till mål av ”Ogge” (Oscar Strömqvist). Precis enligt skolboken. Och Emil gör ett snyggt frisparksmål.

2–0 i paus blev snabbt 4–0 i andra. Av nyförvärven spelade David Jansson, Oskar Kardmo Drott, Johan Anbacken och Oscar Borg från start och Thomas Lundberg hoppade in.

– Alla i laget anammade spelsystemet direkt, det var det viktigaste. Vi kör fortsatt 3–5–2 och förhoppningen är att vi kan fortsätta med det under året i division 3. Vi åker hellre ur än brunkar oss kvar. På det här sättet utvecklas killarna fortfarande och det märks att flera fått en nytändning.

En av dem är Emil Börjesson.

– Han är navet i vårt spel och har aldrig varit så vältränad. Han har verkligen tagit tag i det med egenträning på gym och lagt om kosten.

Matchen slutade 4–2 till Glömminge som mattades lite i andra.

– Vi borde gjort fler mål och det märktes i andra att vi ligger lite efter träningsmässigt. Men det var ändå en bra förstamatch. Sex–sju killar var inte med nu, så det är många som slåss om platserna.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons