Annons

Gamla lagkamraterna drabbar samman – i varsitt SSL-lag: ”Min rival”

Båda är innebandytalanger från regionen och CL98.
Men på onsdag spelar de i varsitt SSL-lag.
– Om jag får möta hans kedja blir det intressant, säger Kalmarsunds bidrag, Jonathan Karlberg.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 13 februari 2023
Jonathan Karlberg och David Carrington är gamla lagkamrater i CL98. Men på onsdag är de bittra rivaler.
Jonathan Karlberg och David Carrington är gamla lagkamrater i CL98. Men på onsdag är de bittra rivaler.Foto: Mattis Andersson
Innebandy, SSL herr

FBC Kalmarsund-Linköping IBK

Tid: Onsdag, 18.30.

Plats: SBB Arena.

Det var under januarifönstret som Kalmarsund till slutade plockade in Jonathan Karlberg. I och med övergången gör Karlberg sin andra sejour i cyanblått efter att ha lånats in på en dubbellicens under förra säsongen.

Denna gången blir det dock Kalmarsund fullt ut.

Annons

– Nu känns det väl lite mer hemma eller vad man ska säga. Man känner sig mer delaktig. Nu är jag med på alla träningar och behöver bara fokusera på ett håll istället för två. Sedan känner jag ju de flesta lite sedan tidigare. Framför allt Tim (Nyander) eftersom jag jobbar med honom. Det känns som att jag kommit in i det hyfsat, säger Karlberg.

En känslig övergång?

– Ja, eller det hade väl varit mer känsligt om jag hade gått till deras division 1-lag, känner jag. Jag tycker att man borde ha det lite mer öppet. Om det finns bra yngre spelare så tycker jag att de ska kunna få chansen att träna med SSL-laget.

Nu ställs Karlberg mot sin gamla lagkamrat, David Carrington, som inför säsongen gick till Linköping.

Hur är det?

– Speciellt. Om jag får möta hans kedja blir det intressant. Vi vet om varandra och vet vad vi gör. Det kan bli kul och säkert lite hets.

Hur tror du matchen är för David?

– Jag var och kollade när de möttes på försäsongen. Det är väl mycket vad jag tror, men han vill nog bevisa lite. Lägga lite pikar, att FBC kanske skulle ha satsat på honom istället. Det är nog det jag tror i alla fall.

”Man får spela lite avvaktande men jag kommer inte vara den som backar.”
David Carrington.

Carrington har respekt inför mötet med Kalmarsund och sin gamla lagkamrat.

– Det blir riktigt kul. Jag vet ju att Karlberg är jätteduktig och väldigt teknisk. Man får spela lite avvaktande men jag kommer inte vara den som backar, säger Carrington

Annons

Som innebandytalang i Kalmar är den naturliga vägen att prova vingarna i Kalmarsund. För Carrington blev det Linköping.

Sedan tiden i CL98 känner han en stor rivalitet med Kalmarsund.

– FBC är ju ett lag som alltid varit min rival och någonstans ligger det kvar även om man inte spelar i CL längre. Men framför allt ska det bli väldigt kul att få möta dem

19-åringens SSL-karriär har börjat lite brokigt.

– Man märker att det är ett mycket högre tempo och jag har varit mycket sjuk och så vidare. Jag har inte riktigt kommit in i det men det börjar komma mer och mer nu känner jag.

Trots sin historik i CL98 och många känsliga möten genom åren stänger han inga FBC-dörrar för framtiden.

Om du flyttar hem i framtiden, är CL98 enda alternativet då eller kan du tänka dig Kalmarsund?

– Det är jättesvårt att säga. Jag vill ju spela på så hög nivå som möjligt. Jag stänger inga dörrar för någonting alls överlag.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons