Annons

GAIF tappade till förlust: ”De tar oss på ork och fysik”

GAIF hade ledningen med 1–0 i första halvlek mot Osby. Men i andra tappade man både ork och energi och förlorade med 1–3.
– I andra halvlek orkar vi inte riktigt. De tar oss på sin ork och fysik, säger GAIF-tränaren Tobbe Bengtsson.
FOTBOLL, DIV. 3 HERR • Publicerad 2 juli 2018
Christoffer Carlsson gjorde en stark insats i försvaret trots 1–3-förlusten mot Osby.
Christoffer Carlsson gjorde en stark insats i försvaret trots 1–3-förlusten mot Osby.

Det var svårspelat på Osby IP då bevattningsförbud råder i området. Den torra och hårda gräsmattan inbjöd därför inte till något skönspel när GAIF gästade på lördagen.

Efter flera matcher med många insläppta mål var det ett mer rakt spelande GAIF som tog sig an tabellnian Osby.

Annons

Gästerna skapade en hel del lägen både på frisparkar och hörnor under den första halvleken och efter en halvtimme tog man ledningen efter ett inlägg från kanten som nickades i eget mål av en Osby-back.

1–0 står sig till halvtid och GAIF-tränaren Tobbe Bengtsson var ganska nöjd med lagets insats under de inledande 45 minuterna.

– Vi skapade en del bra lägen på både frisparkar och hörnor där vi ska vara tunga. Bland annat har Christofer Carlsson ett gyllene läge att göra ett mål där kommer helt fri men nickar utanför.

– Jag tycker ändå att vi gör en ganska okej första halvlek. Visst, allt klaffade inte och vi tappade lite boll och så, men ändå tycker jag att vi är det bättre laget i första halvlek.

I andra halvlek tog Osby över allt mer. I den 70:e minuten kom inte helt oväntat 1–1. Också det efter ett självmål.

– Det låg väl i luften att de skulle få in en boll. Samtidigt var det tråkigt på det sätt som det kommer till på. Det påminner mycket om det mål vi gjorde i första där ett inspel kommer från kanten och bollen går via Victor Grusell och in i mål.

Bara ett par minuter senare gjorde Osby även 2–1 efter en omställning. Därefter var gästerna ett slaget lag. Man gjorde en del byten för att jaga ikapp, men orkade inte få till någon forcering.

– I andra halvlek orkar vi inte riktigt. De tar oss på sin ork och fysik. Och det ska de kanske också för det är ju ett gäng 20-åringar som tränar fyra-fem pass i veckan. Då är det klart att de orkar mer än oss, säger Bengtsson.

Matchen slutar 3–1 efter ett sista mål med sex minuter kvar och GAIF-tränaren tycker inte att det finns så mycket att säga om resultatet till slut.

– Jag tycker ändå att de vinner rättvist. I andra halvlek är de klart bättre än oss och har en helt annan ork än vad vi har.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons