Annons

Forwarden var aktuell för spel på Öland – men nu är kontraktet förlängt

Det var aktuellt med spel på Öland.
Men den förre FBC-forwarden blir kvar i Jönköping.
– Det är mycket som måste klaffa, säger Tim Andersson Carlsson till ÖB-sporten.
Innebandy, allsvenskan herr • Publicerad 2 augusti 2023
Tim Andersson Carlsson har varit på besök flera gånger. Han spelar dock innebandy i Jönköping kommande säsong.
Tim Andersson Carlsson har varit på besök flera gånger. Han spelar dock innebandy i Jönköping kommande säsong.Foto: Mattis Andersson

Han kom till FBC Kalmarsund 2021 och spelade SM-final med laget 2022. Men inför förra säsongen vände Tim Andersson Carlsson hem och tillbaka till Fagerhult Habo. Förra säsongen kantades av en skada han drogs med redan under tiden i Kalmarsund, trots det gjordes 31 allsvenska poäng.

– Det var helt okej ändå. Men det går inte sticka under stolen med att jag har haft och har ryggproblem. Jag vilar och kurerar mig fortfarande från det. Jag får också hjälp med vad jag ska göra och inte göra, förklarar 22-åringen.

Annons

Inför säsongen fanns kontakt med Kalmarsund. Idén då var att få ”TAC” att spela i FBC Kalmarsund Ungdom som nyss tagit klivet upp i samma serie som han i fjol spelade i. Nu är det dock klart att han blir kvar i Jönköpingslaget även nästa säsong.

”TAC” var en del av publiken som hejade fram FBC Ungdom till en allsvensk plats. Nästa säsong ställs han istället mot dem.
”TAC” var en del av publiken som hejade fram FBC Ungdom till en allsvensk plats. Nästa säsong ställs han istället mot dem.Foto: Mattis Andersson

Men det kan bli en återkomst i framtiden?

– Jag stänger aldrig några dörrar för framtiden. Det är alltid dumt. Jag håller alla dörrar öppna, så får man se vad det leder till.

Du trivdes bra i Kalmarsund?

– Ja, det är klart att man gjorde det. Jag hänger fortfarande med en del där ifrån. Firat midsommar och nyår ihop. Så det är alltid kul när man kommer ner. Men det är mycket som måste klaffa. Det märkte jag inte minst sist. Jag trivdes bra, men som sagt, det är mycket som ska klaffa.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons