Annons

Fortsatt oklart för FBC:s Ölandstrio – ”Nu är vi ute efter en sniper”

Kontraktssituationen för den öländska trion i FBC Kalmarsund, Malin Andersson, Stina Lindqvist och Kajsa Ek, är oklar inför kommande säsong.
– De har inte skrivit på något nytt kontrakt, men vi för en dialog med dem, säger FBC Kalmarsunds sportchef Jessica Fivelstedt.
INNEBANDY • Publicerad 19 april 2018
FBC:s Kajsa Ek är en av spelarna som inte skrivit på nytt kontrakt.
FBC:s Kajsa Ek är en av spelarna som inte skrivit på nytt kontrakt.

I början av april spelade FBC sin sista match för säsongen när man förlorade den avgörande kvalmatchen till SSL mot IBK Göteborg med 7–4. Sedan dess har det stora jobbet förflyttats från planen till sportchefen Jessica Fivelstedts skrivbord. Nu pågår planering och förberedelse för fullt inför kommande säsong.

Några spelare vars kontrakt går ut och som klubben för en dialog med är Ölandstrion Malin Andersson, Stina Lindqvist och Kajsa Ek.

Annons

– De har inte skrivit på, men vi för en dialog med dem. Kajsa har jag inte fått tag på ännu för vi har ringt om varandra, men henne ska jag prata med de närmaste dagarna. När det gäller de andra så ligger bollen hos dem nu, säger Fivelstedt.

Även Rebecka Johansson, som vann den interna poängligan senast, är ett osäkert kort inför nästa säsong. Klubben har pratat med henne och inväntar även där ett svar.

Sedan tidigare har däremot en annan av lagets stöttespelare, målvakten Sanna Mangs, förlängt sitt kontrakt med ett år, fram till 2020. Det samma gäller forwarden Sara Waktel, som skrivit på för två nya år.

Förutom kontraktsförnyelser pågår arbetet med att titta på eventuella nyförvärv till truppen. Enligt Fivelstedt har man koll på ett 15-tal spelare just nu.

Vilken typ av spelare tittar ni på?

– Det beror på hur det går med förlängningarna, men vi tittar framför allt på en offensiv back och en målgörare. Vi har ju tidigare haft många spelare som har fördelat målskyttet. Nu är vi ute efter en ”sniper”.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons