Annons

Försvarsspel utan offensiv kom till Öland och förlorade

Böda/Högby lyckades med det Borgholm inte mäktade med.
Att göra mål på Orrefors.
– De kliver ju inte på så jättemycket, konstaterar hemmatränaren Göran Bexell.
Fotboll, div. 5 herr • Publicerad 25 maj 2024
Axel "Oxen" Petersson gjorde sitt fjärde mål för säsongen.
Axel "Oxen" Petersson gjorde sitt fjärde mål för säsongen.Foto: Mattis Andersson
Fotboll, div. 5 herr

Böda/Högby-Orrefors IF 2-0 (2-0)

Målen: John Arnesson, Axel ”Oxen” Petersson.

Det var ett av seriens bästa försvarsspel som kom till Löttorp en timme sent under lördagen. Detta efter trafikkaoset på Ölandsbron. När de väl var där lyckades dock nordölänningarna få hål på Orrefors tidigt. Tur var det, för det är inte enkelt att luckra upp det lågt stående grönsvartrandiga gänget.

– Första halvlek är bra. Visst, de kliver ju inte på så jättemycket vilket gör att vi har väldigt mycket boll. De har inte alls mycket överhuvudtaget, säger Bexell.

Annons

Både John Arnesson och Axel ”Oxen” Petersson hittade nät redan i första halvlek. Sedan blev det inte fler, trots flera chanser för hemmalaget. Defensiven sattes dock inte på prov något anmärkningsvärt.

– I andra börjar vi bra men sedan går vi väl ner oss lite ju längre matchen går. Men de skapar i princip ingenting, har inte en enda målchans egentligen.

Robin Petersson och Pelle Arnesson får plus i kanten för sina lördagsinsatser.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons