Annons

Första segern för Peterssons Mörbylånga

Fotboll, träningsmatch herr • Publicerad 25 mars 2019
Dennis Nordqvist satte 2-0-målet på Borgholms IP. IFK reducerade genom Patric Addén, men Mörbylånga kunde hålla undan.
Dennis Nordqvist satte 2-0-målet på Borgholms IP. IFK reducerade genom Patric Addén, men Mörbylånga kunde hålla undan.Foto: Arkivfoto

Borgholm förde matchen, men Mörbylånga stod för effektiviteten. Tommy Petersson fick uppleva sin första seger som MGoIF-tränare via 2-1 på Borgholms IP.

– Det var bra fart i fötterna på IFK-spelarna och de hade mycket bollinnehav. Men vi var väldigt effektiva och fick bra omställningslägen. Det fanns många positiva tecken, säger Petersson.

Annons

Precis som många andra lag så har Mörbylånga blandat och gett resultatmässigt under försäsongen. På minuskontot finns bland annat två klara förluster mot RM och SSG.

På den positiva sidan finns ett 2-2-resultat mot Böda/Högby och helgens vinst mot IFK. Den sistnämnda duon är två lag som många pekat ut som tidiga seriefavoriter i femman.

– Det är fortfarande ganska svårt att säga var vi står. Vi har inte kunnat vara samlade och fått kontinuitet, utan fått växla väldigt mycket folk och spelat många på olika positioner. Vi har en bra bredd i truppen, samtidigt som jag tycker att vi även har lite spets också.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons