Annons

FGoIF till cupkvarten efter dubbla walkover

Först var det Kalmar Södra som kastade in handduken – i helgen var det Växjö BK. Färjestadens GoIF är i kvartsfinal i Smålandscupen utan att ha rört bollen.
– Jättetråkigt eftersom vi behövde matchande. Roligt eftersom vi vill gå så långt som möjligt, säger Johan Hellsten.
Fotboll, Smålandscupen • Publicerad 28 maj 2018
Lina Malmbergs FGoIF till cupkvartsfinal.
Lina Malmbergs FGoIF till cupkvartsfinal.

Matchen mot Växjö BK som är ett topplag i division 2 skulle spelats i lördags.

– De fick inte ihop lag på grund av för mycket skador. Vi hade inga problem med att flytta matchen men de valde att lämna WO.

Annons

Det innebär att laget är klara för kvarten utan att ha spelat, eftersom Södra lämnade Walk over omgången innan.

– Jättetråkigt eftersom vi behövde matchande nu när vi inte hade någon match för b-laget. Roligt eftersom vi vill gå så långt som möjligt i cupen, säger Hellsten, tränare Färjestaden.

– Lagen som kommer underifrån känner kanske att de verkligen måste komma med bästa manskap annars har de förlorat på förhand och vill inte offra kraft i onödan utan prioritera serien. Och det är förståeligt tycker jag.

Oroande för Smålandscupens status att det blir såhär?

– Så är det ju lite, lagen ser de första omgångarna som bra träningsmatcher. Därefter är det mycket med serien och matcherna kanske stör otroligt mycket mer än de gör nytta.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons