Annons

FGoIF stärker ledastaben: ”Ska ifrågasätta hur jag tänker”

Färjestadens GoIF förstärker tränarstaben inför hösten. Johan Grönroos, som tidigare varit tränare i bland annat IFK Kalmar, ansluter till serietrean.
– Han tjuvade lite i ÖM tidigare i sommar, men från och med förra veckan har han varit med. Han passar jättebra in i vår skara, säger Johan Hellsten.
FOTBOLL, DIV. 1 DAM • Publicerad 31 juli 2018
Johan Hellsten (t.v) och Johan Grönroos (t.h) efter Färjestadens ÖM-guld i lördags.

På lördag startar divsion 1-serien upp igen efter sommaruppehållet. Färjestadens GoIF ställs då mot serieledarna Borgeby på bortaplan. Några nyförvärv på spelarsidan har man inte tillförskansat sig under sommaren, men i tränarstaben har man förstärkt med en ny assisterande tränare i Johan Grönroos.

Grönroos kommer närmast från Kalmar Södra och har tidigare även varit involverad i Läckebys herrlag och IFK Kalmars damlag. Han har dessutom varit verksam i Norra Tångs damer med nuvarande FGoIF-tränaren Johan Hellsten.

Annons

– När han var i Norra Tångs damer så fick vi en bra relation och har haft en bra dialog om både fotboll och annat – och nu jobbar vi på samma jobb, säger Hellsten.

Grönroos började på allvar i FGoIF förra vecka, men hoppade in redan tidigare i somras.

– Han kände lite på det i ÖM mot RM när vi inte hade någon ledare. Då frågade jag honom på jobbet om han ville hänga med och det kunde han tänka sig. Och efter det kände han att det var en rolig nivå och ett bra gäng, så då ville han köra på.

Har ni samma fotbollstänk?

– Ja, annars hade jag inte ställt frågan. Alla som är med tänker ungefär likadant och är som personer ganska lika – lite mer åt det lugna hållet. Han passar jättebra in i vår skara.

Men det handlar inte om att Grönroos ska fylla en specifik funktion som inte funnits tidigare i ledarstaben enligt Hellsten.

– Nä han fyller väl ingen lucka, utan vi vill ge tjejerna de bästa förutsättningarna med att få feedback och guidning och så. Vi är ju några stycken i ledarstaben med mig, Johan Jaensson, Robert Essén och Magnus Nilsson, så vi har ju täckt upp allting. Men ledare kan man inte få för många av och när man har en sådan jämn trupp som vi har så krävs det att man kan ge stöd, råd och tips till spelarna. Ju fler man är desto mer kan man göra.

Kommer han ha någon speciell inriktning?

– Nä, han kommer ha en liknande roll som Johan Jaensson och komma med tankar och idéer och sätta mig på lite prov så att jag får en tankeställare. Inte bara säga ”Ja tack, amen”, utan ifrågasätta lite om hur jag tänker och varför vissa spelar eller inte spelar exempelvis.

Inför återstarten av serien på lördag mot serieledande Borgeby ser det bra ut enligt FGoIF-tränaren.

– Det känns bra, det har så klart varit lite strul med planerna precis som för alla lag på ön eftersom det är dåligt med vatten. Men annars är alla med som kan och vi har inga förändringar i truppen.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons